Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Matka uškrtila a podřízla vlastní děti: Za čtyřnásobnou vraždu jí hrozí doživotí

Autor: Jitka Pecharová - 
8. března 2012
13:39

Možná už příští měsíc začne soud projednávat vraždu čtyř dětí jejich matkou Romanou Z. (36) v Širokém Dole na Svitavsku. Hradecká krajská státní zástupkyně k němu tento týden podala žalobu. Davídka (†8), Elišku (†5), Lukáška (†2) a Romanku (†2 měs.), které měla Romana Z. ze tří vztahů, jejich máma loni v září škrtila a podřízla je. Pak se pokusila oběsit. Našel je její druh, který zalarmoval policii.

Tragický případ bude projednávat senát v čele se soudcem Miroslavem Mjartanem, který mimo jiné v minulosti řešil i kauzu sériových vražd manželů Stodolových. „Soud může spis případně vrátit kvůli doplnění důkazů nebo nařídit jednání. Rozhodnout by měl do měsíce,“ uvedl mluvčí hradeckého krajského státního zastupitelství Pavel Bužga. Vraždící matce hrozí doživotí.

Obžalovaná žena byla po zadržení delší dobu zavřená na psychiatrickém oddělení brněnské vazební věznice. Hovořilo se tehdy o tom, že Romana Z. zřejmě vraždila kvůli laktační psychóze či jiné duševní chorobě. Znalci ale po jejím vyšetření došli k závěru, že je za svůj čin trestně odpovědná. Policie ji následně převezla do standardního typu vazby do Hradce Králové.

Podle lidí, kteří ženu znají, byla osamělá a zklamaná. Často se stěhovala z místa na místo. Neměla štěstí ve vztazích s muži. Před tragédií údajně již skřípalo i s jejím posledním druhem. Prý měla také obavy, že přijde o své děti, o které však podle sousedů dobře pečovala a milovala je.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání