Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Menzlova milenka: Chybí jí předkus...

Autor: Helena Cejpová, Hana Höschlová - 
11. září 2008
05:00

Režisér Jiří Menzel (70) prý chodí se svou učitelkou angličtiny, Američankou Juwanou Jenkins (35). Poznal ji při natáčení filmu Setkání v Praze s vraždou.

Menzel i hudebnice Jenkins v něm hráli. Blesk zajímalo, zda si režisérka Jitka Němcová jiskření mezi Jiřím a Juwanou všimla.

"Že by pan Menzel měl něco mít s tou černoškou, co mi hraje saxofonistku? Ale on s ní nemůže být. Za prvé, jak ho znám, je na holky, které mají mírný předkus, a tahle černoška ho nemá, a taky má rád drobnější typy," evidentně se dotazem bavila režisérka Jitka Němcová.

"Pokud vím, setkali se v mém filmu někdy v červnu." Režisérka na nějaký vztah mezi Menzelem a Jenkins příliš nevěří. „Ale Jirka ať si dělá, co chce. Je fakt, že on angličtinu zdokonalit potřebuje kvůli divadlu, a vím, že se na tom natáčení domlouvali právě na hodinách. Jinak jsem ovšem velmi ráda, že se lidé v mých filmech setkávají. Ve filmu Den, kdy nevyšlo slunce se třeba poznali Mirek Dlouhý s Petrou Jungmannovou," pochvalovala si Němcová.


Menzelovy vztahy

Jiří Menzel byl celý život spojován se jménem své nejbližší spolupracovnice Míly Řádové (57). Spekulovalo se, že při práci na jednotlivých filmech navazoval kontakty s asistentkami režie a dalšími kolegyněmi. Údajně ho okouzlily herečky Magda Vášáryová (60) a Veronika Freimanová (52) a on naopak je idolem francouzské krásky Marléne Jobertové (67). Menzelova těhotná manželka Olga (30) má údajně poměr s režisérem Jaroslavem Brabcem (54).