Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejtepleji bude koncem června!

STRAKONICE: Otava, 22° C: Teplotu řeky Otavy (14°C) letos poprvé vyzkoušely Lucka Hrušková (5) a Míša Mrázová (8) ve Slaníku na Strakonicku
STRAKONICE: Otava, 22° C: Teplotu řeky Otavy (14°C) letos poprvé vyzkoušely Lucka Hrušková (5) a Míša Mrázová (8) ve Slaníku na Strakonicku  (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: reg - 
22. června 2008
05:00

Sobota sice vedřiny nepřinesla, bylo spíše dusno a pod mrakem, někde sprchlo, ale v neděli to má být lepší.

Meteorologové hlásí oblohu skoro vymetenou a sluníčko nás pořádně zahřeje. Rtuť se vyšplhá až na 28 °C, tedy jen pouhé dva stupně od tropů! A máme tu i dlouhodobější předpověď. Až do 20. července.

Podle měsíční předpovědi bude první měsíc léta teplotně nadprůměrný a srážkově průměrný. Meteorologové neočekávají žádné extrémní výkyvy počasí, nejvyšší teploty budou v některých dnech šplhat k tropickým třicítkám, jindy klesnou na dvacet stupňů.

Období od 21. do 30. června

Má být jasno až polojasno, občas až oblačno s přeháňkami a bouřkami. Noční teploty budou mezi 18 až 12 stupni Celsia, uprostřed období bude jen kolem devíti stupňů. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 22 a 28 stupni, přechodně může být až 30 stupňů.

První červencová dekáda

Bude zpočátku polojasná, při zvětšené oblačnosti se mohou místy objevit přeháňky a bouřky. Postupně bude vznikat velká oblačnost a srážky budou četnější. V noci by mělo být 15 až 9 stupňů Celsia a denní maxima budou zpočátku dosahovat 22 až 28 stupňů, postupně se ochladí na 18 až 24 stupňů.

Od 11. do 20. července

Bude převládat oblačné počasí s přeháňkami a bouřkami, přechodně bude polojasno. Noční teploty meteorologové odhadují na 16 až deset stupňů Celsia a nejvyšší denní na 19 až 25 stupňů.