Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Drsná statistika: Dovolená se pro Čechy mění v noční můru

Monika s dcerou Klárkou přišli v Egyptě o život: Otrávily se jídlem.
Monika s dcerou Klárkou přišli v Egyptě o život: Otrávily se jídlem.  (Autor: Facebook, titanicpalace.com)
Autor: pet, ČTK - 
31. července 2013
13:39

Tragická smrt matky s dcerou v egyptském letovisku Hurghada je posledním případem neštěstí, které na české turisty číhá v zahraničí. Dovolená v zahraničí je  pro stále více českých turistů spojena s nepříjemným zážitkem: Každým rokem stoupá počet Čechů, kteří se v cizině stanou obětí trestného činu, anebo se z dovolené už nevrátí.

V loňském roce podle statistiky Ministerstva zahraničí zahynulo za hranicemi 385 Čechů. Čeští turisté v cizině zároveň byli oběťmi 1084 trestných činů, což je výrazný nárůst např. oproti situaci v roce 2008, kdy se čeští turisté v roli oběti trestného činu ocitli v 664 případech.

„Případy napadení, okradení nebo ublížení na zdraví bohužel každoročně stoupají, určitě je dobré toto riziko nepodcenit,“ uvádí David Holý ze společnosti ePojisteni.cz, která je největším českým online pojistitelem.

Odborníci doporučují občanům uzavírat cestovní pojištění, které může částečně vykompenzovat ztráty či neplánované výdaje navíc. „Kromě běžného cestovního pojištění je dobré se i připojistit, zejména rizikovější destinace jako je právě třeba Egypt nebo Turecko mohou přinést nečekané situace v podobě vážných zdravotní problémů a dalších nepříjemností,“ uzavírá David Holý z ePojisteni.cz

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi