Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladý muž se zapálil. Jeho matka ho hasila a sama začala hořet...

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK, pet - 
7. února 2013
09:30

Mladý muž (26) zemřel ve středu odpoledne v Kopřivnici na Novojičínsku na následky popálenin. Začalo na něm hořet oblečení. Jeho matka se ho snažila uhasit a sama začala hořet...

V šoku skončila v péči lékařů novojičínské nemocnice. Podle dostupných informací mladý - mentálně postižený - muž manipuloval v bytě, kde s matkou bydlel, s plynovým hořákem.
Při tom mu začala hořet mikina. V době příjezdu záchranářů už byl v bezvědomí a selhávala mu činnost srdce. "Utrpěl popáleniny hlavy, trupu a horních končetin. Došlo také k zasažení dýchacích cest. Postižený svým poraněním na místě podlehl," mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Posádka sanitky ošetřovala také sedmačtyřicetiletou ženu, která utrpěla drobnější popáleniny na rukou a jevila známky akutní stresové reakce. "Nebyla ale v ohrožení života. Po poskytnutí prvotní péče jsme pacientku přepravili do nemocnice v Novém Jičíně," doplnil mluvčí.

Okolnostmi tragické události se nyní zabývá policie. "Nyní čekáme na výsledky chemické expertízy a pitvy. Bližší okolnosti případu s ohledem na pozůstalou rodinu nebudeme sdělovat," uvedl mluvčí policie Petr Gřas.

moiaza ( 7. února 2013 14:01 )

No co neříkáš. Tak to bys musel být už dávno upálený.

peterwilliams ( 7. února 2013 13:05 )

 ted se podle hrdiny palacha budou všichni upalovat dementi

lunatic ( 7. února 2013 12:53 )

Článek jasně deklaruje,že se jednalo o NADSTANDARTNÍHO jedince,čili nikoliv občana,který žije obyčejný,tuctový život ve kterém je i "volán" k zodpovědnosti za vykonané skutky ...

honza1965 ( 7. února 2013 11:35 )

Je hodně přes čáru. Navíc asi bleskáči ani netušej, že jde o fotku použitou jako důkaz podvodu zvaného "Upálení na náměstí Tchien-an-men (Nebského klidu) v Pekingu."

juky ( 7. února 2013 10:11 )

...chudák maminka,ta to bude vidět do smrti..

Zobrazit celou diskusi