Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oheň zničil halu v asijské tržnici! Škody přesáhnou pět milionů

Autor: Ondřej Požár - 
14. září 2012
16:22

Rozsáhlý požár zničil v noci na pondělí jednu z prodejních hal vietnamské tržnice v Olomoucké ulici v Brně a napáchal tak několikamilionovou škodu. Na stejném místě přitom hořelo už loni v lednu, kdy vzplála sousední hala a škody se tehdy vyšplhaly na 50 milionů korun!

Tentokrát se škoda odhaduje zatím na pět milionů korun. Hasiči se ráno rozhodovali, jak naložit s objektem, jemuž hrozí zřícení!

Oheň vypukl podle mluvčího hasičů Jaroslava Haida krátce po půlnoci. Plameny šlehající do výšky několika metrů likvidovalo 80 hasičů z patnácti jednotek.

Byla to závada nebo úder žháře?

Zatímco za loňský požár, způsobený neopatrným svařováním, dostal Vietnamec pět let vězení, nyní právní zástupce majitele tržnice Zdeněk Joukl nedbalost vylučuje. Podle něj mohlo jít o technickou závadu či žhářství!

Během dopoledne se podle mluvčího hasičů na požářišti s pomocí termokamery podařilo zlikvidovat většinu skrytých ohnisek hoření.

Vyhořelý objekt prohledali a strhli

„Zbytky vyhořelého prodejního pavilonu spolu s vyšetřovateli hasičů, kriminalisty a policejními znalci z oboru elektro prohledal i policejní psovod se psem cvičeným na vyhledávání stop po hořlavinách,“ upřesnil pro Blesk.cz mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

A krátce před polednem začala likvidace zničeného objektu dvěma těžkými mechanismy.

„Po odstranění části zborcené konstrukce hasiči dvěma vodními proudy dohasili několik zbývajících žhnoucích ohnisek, ke kterým se dosud nemohli dostat. A po 13.hodině likvidaci požáru ukončili,“ dodal Haid.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi