Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hluchoněmá Anetka (4) zmizela ze dvora: Soused ji našel 3 km od domova

Anetka byla živá a zdravá.
Anetka byla živá a zdravá.  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: lac - 
12. srpna 2012
19:27

Ty nejsilnější lidské emoce v neděli prožívali lidé v Želči u Měcholup na Lounsku. Před polednem se ze dvora rodiny Pacíkových ztratila čtyřletá Anetka. Děvčátko je navíc hluchoněmé.

Strach o ni prožívali rodiče a s nimi celá vesnice. V 17 hodin přišla pro všechny obrovská úleva. Děvčátko našel soused, David Gonzorczyk (39), tři kilometry od domova.

"Seděla v trávě. Bosá ve vysoké trávě," popsal krátce muž, který moment před tím přijel na motorce a zakřičel na otce Anetky, který se zrovna zpovídal novinářům, že ji našel. "Našel jsem ji. Je živá a zdravá," křičel na otce děvčátka neskrýval obrovskou radost.

V tu chvíli se rozzářila i tvář zoufalého Anetčina táty Alexandra (43). "Děkuji bože, děkuji všem," spínal ruce a odjel za dcerou na místo za vesnici, kde dceru už z nepřístupného terénu snášeli policisté. I na jejich tvářích byla vidět úleva. Hledalo ji patnáct mužů v uniformě, pes s psovodem a vrtulník.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

londynskypes ( 13. srpna 2012 12:26 )

ja na ni z vysoka kalim

rezacek ( 13. srpna 2012 10:05 )

Mýlíš se. Ani v jednom příspěvku si nikdo nedělá srandu z postižení dítěte. Ani v jednom příspěvku nikdo nebagatelizuje barvu pleti či rasu. Cikán není rasa, cikán je způsob chování a myšlení. Proto i já cikány nenávidím, bojím se jich a vyhýbám se jim.

rezacek ( 13. srpna 2012 10:01 )

Jsi hloupý. Hluchoněmost je odborný termín (surdomutitas) pro lidi s VROZENOU hluchotou, kteří se nenaučí mluvit, protože jim chybí koordinace napodobování matky a zvukový vjem (proto mají veliký význam různé písničky, říkánky pro děti, které se dají snadno napodobit). Protože mají ovšem "mluvidla" v pořádku, mohou se naučit částečně mluvit. Hluchota (surditas) je vždy získaná (např. Bedřich Smetana, L. v. Beethoven, můj děda a další), normálně mluvící člověk přijde o sluch.Takže normálně mluví dál (akorát často špatně nasadí intenzitu, takže často zbytečně řve). Promysli si, prosím, ten rozdíl, než začneš někoho poučovat.

jahodovyknedlik ( 13. srpna 2012 09:00 )

I neslyšící se mohou naučit - a naučí - mluvit a termín hluchoněmý je pro ně urážlivý. Asi jako neříkáme "slepý jak patrona", ale "nevidomý".

tryskomys ( 13. srpna 2012 08:48 )

Zobrazit celou diskusi