Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odkud jsou peníze na domy? To mě fakt nezajímá, říká Dvořákova matka

Autor: INT, zun - 
28. ledna 2012
09:44

Marie Nováková, matka někdejšího šéfa DP Martina Dvořáka, v rozhovoru pro MF Dnes původ peněz na nemovitosti na Madeiře příliš neosvětlila. Ba naopak, odkud peníze přišly ji podle jejích slov "fakt nezajímá".

Okolnosti provázející podezřelé půjčky Dvořákově matce v době, kdy z účtů Dopravních podniků odtékaly desítky milionů Nováková nevysvětlila. Dozvěděli jsme se jen to, že o celou věc vlastně ani nejeví zájem.

Nováková o peníze a majetek nouzi nemá. Po revoluci nakoupila pozemky a vlastní developerské společnosti. Co ji tedy vedlo k vypůjčení peněz z Hongkongu a Panenských ostrovů si můžeme jenom domýšlet.

Podivné transakce provází i koupi domu v Praze. Stejně jako půjčku od neznámých lidí z druhého konce světa i tento nákup pro ni zprostředkovala advokátní kancelář Šachta&Partners.

Marie Nováková v reakci na tato fakta MF Dnes sdělila: "V roce 2006 jsem si vyhlédla na Madeiře projekt na domy. V roce 2007 jsme začali jednat. A protože jsem potřebovala advokátní kancelář, která nám udělá smlouvy, obrátila jsem se na pana Šachtu, jehož si nesmírně vážím. Pan Šachta mi v jednu chvíli nabídl, že má spoustu bonitních klientů, zda bych nechtěla nějaký úvěr. Ráda jsem souhlasila,"

Odkud peníze potečou investorku nezajímalo: "Jak já jsem měla zkoumat, odkud berou peníze? Oni mají 200 klientů, kterým spravují peníze, nemovitosti a další majetek. Nezajímalo mě, co, kde, jak. Proč by mě to mělo zajímat? Mají moje akcie a ještě docela vysoký úrok,"

Zvláštní je, že původ financí nedoložila ani teď, kdy se o případ zajímají nejen média, ale i protikorupční policie.

komin ( 29. ledna 2012 15:55 )

ale clanek je o necem jinem

komin ( 29. ledna 2012 15:53 )

a potom , proc je mestska doprava v Praze , tak strasne draha ...

vagen ( 29. ledna 2012 14:15 )

vypada spis jak vsehoschopny krivak

vagen ( 29. ledna 2012 14:14 )

Hochstapler Dvorak je smesna postavicka ulisneho chudaka

vagen ( 29. ledna 2012 14:12 )

cesky tunelarsky pokrok

Zobrazit celou diskusi