Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jakub zabil muže na parkovišti: Nástup do vězení oslavil zabijačkou

Autor: Slávka Červená, lmk - 
14. ledna 2012
06:03

Neuvěřitelný cynismus prokázali včera Jakub Juřena (21) z Březolup na Uherskohradišťsku a jeho povedení kamarádi. Člověk, který zabil studenta Petra Halušku (†20), jehož přejel v létě 2010 autem na parkovišti v Uherském Hradišti, pořádal zabijačku, kde teklo pivo a kořalka proudem. Loučil se totiž se svobodou a kamarády před nástupem svého trestu. Jakub Juřena má strávit ve vězení 8,5 roku.

Zabijačka se konala ve dvoře zámecké restaurace. Podnik byl od 13 hodin uzavřen jen pro tuto akci.

Jakub Juřena nejprve nebyl z návštěvy Blesku nadšen, pak ale svolil k rozhovoru. „Pozval jsem všechny kamarády. Přijde jich okolo sedmdesáti. Zabilo se prase, máme šest sudů piva a asi 50 litrů kořalky. Příští týden ve středu nastupuji v Brně výkon trestu,“ řekl až s neuvěřitelným klidem.

„Mrzí mě, co se stalo. Život mu nemohu už vrátit. Ale taky si stojím za tím, že nejsem vrah. Opravdu jsem do něj úmyslně nenajel. Dnes mám důvod se pořádně opít, když mám před sebou tolik let za mřížemi,“ pokračoval a kamarádům přitom naléval štamprle slivovice. Sám popíjel jen pivo.

Ani jeho kamarádi zřejmě v sobě nemají ani trochu studu. „Bude nám chybět. Ale budeme za ním jezdit. Já se s ním kamarádím od malička. Je to průserář, ale něco takového by neudělal,“ vyjádřil se Petr (24) a pochutnával si na chlebu s mozečkem.

O zabijačkovém mejdanu věděla i matka zemřelého studenta. „K tomu nemám co říct. Měl by spíš chodit kanály,“ reagovala. Pobouřilo to i mnohé obyvatele v obci. „Chodí po dědině, jako by se nic nestalo. Já celou rozlučku beru jako šaškárnu. Přece jen zemřel člověk,“ vrtěla hlavou místní žena (60).

blooroses ( 20. ledna 2012 02:22 )

Ty seš skutečně poslední, kdo tu chyběl carda retarda

carda9 ( 19. ledna 2012 16:56 )

přálbychmu pořádnou mlatu tak jak on mlátil lidi diš byl nalitý a deně natrhlou *** vrahovy nic jineho jsi nezasloží parchant jenže každý stejněví že jeho povedený tatiček ho stama vysekáá

pepazdp ( 16. ledna 2012 22:38 )

Na rozdíl od tebe jsem úplně klidnej. Ale ty seš buď hloupá, nalitá, nebo úplně mimo, jinak bys tu nepindala nesmysly Jestli mi to hodláš vyvrátit, tak mi sem překopíruj aspoň jedinou větu ve který obdivuju vraha. A jestli ty a ty ostaní potrefený husy, jste skutečně z rodiny, tak si tu svym "kvalitnim" psanim děláte ostudu jedině vy osobně.

illis ( 16. ledna 2012 19:44 )

pepo, až se uklidníš, tak se potom vyjadřuj, nešťastné rodině tady kážeš a vraha obdivuješ, hlupáku

illis ( 16. ledna 2012 19:41 )

On toho tak lituje, že si pozve kámoše a večírek začíná

Zobrazit celou diskusi