Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Majitelka psí zabijáky týrala a množila na kšeft: Znovu jí je vzali

Autor: Jana Ulrichová - 
6. ledna 2012
14:39

Tahanice o rotvajlery, kteří chovatelce Pavlíně H. zabili v Radonicích na Lounsku matku (+60), nekončí. Po neštěstí skončili psi v útulku, odkud si je ale chovatelka v závěru loňského roku odvezla zpět do svého domu. Teď veterináři rozhodli, že psi byli týraní. Úředníci jí je proto znovu odebrali.

Pavlína H. získala psy na základě usnesení o vrácení věci, které jí vydali policisté. Z útulku, kde se jí o ně starali, si ale odvezla jen ty, kteří jí vydělávají. Čtyři tam nechala. „Za celou tu dobu nám nezaplatila ani korunu. Volali jsme jí, přestala nám ale brát telefon,“ zlobil se spolumajitel útulku David Kubalík. Jeho otec Jaroslav se netajil tím, že do této nepříjemné situace je dostali policisté, kterým se zřejmě za pobyt zvířat v útulku také nechtělo platit, a proto je vydali zpět chovatelce. Teď je ale zase všechno jinak.

Psi byli týraní, rozhodli až teď veterináři

„Teprve v tomto týdnu jsme dostali rozhodnutí veterinářů o tom, že psi byli týraní. Žili v nevyhovujících podmínkách,“ řekla Eva Strasserová z Městského úřadu v Lounech s tím, že s majitelkou proto zahájili správní řízení.

Pavlína H. ale nechtěla psy vydat. Až po téměř půlhodinovém přesvědčování svolila a za asistence policie předala majitelům útulku v Jimlíně tři dospělé psy. Všechna ostatní zvířata stihla prodat. Potvrdila tak spekulace o tom, že zvířata, která jí zabila matku, držela a množila v otřesných podmínkách jen kvůli kšeftu. "Vůbec se nám to nelíbí. Některá štěňata byla velmi malá, nebyla ještě na odstavení. Bez mámy nepřežijí," zlobili se spolumajitelé útulku David a Jaroslav Kubalíkovi.

Místní se oddychli

Místním ale spadl kámen ze srdce. „Báli jsme se, nechtěli jsme je tu,“ shodli se místní, kteří proti návratu psů dokonce sepsali petici.

hobou ( 8. ledna 2012 11:36 )

Tý bestii jste akorát udělali místo na jiné psy, viz příklad Bártů. Jen se přestěhuje a množí vesele dál a nikdo to neřeší. Co to máme za zákony?

sedok123 ( 7. ledna 2012 14:54 )

Tak máme hnusně malé zíkony na vychatralé lidi. AŤ matka jí leží v žaludku místo v srdci. Tu bych postavil před soud s tím lemplem,který dostal 8 let. Opravdu to je kosočtverec.

arcaben ( 6. ledna 2012 20:53 )

Dospělí psi jsou bojácní,vystresovaní...no nedivím se,že tu starší ženskou smrtelně napadli.Na tak malém plácku,co byli drženi,a za evidentně drsného zacházení,to byla otázka času.Zaútočí KAŽDÝ tvor,který je zahnán do úzkých!Stačilo mi vidět v TV jakou hrůzu měli v očích i pohybech dospělí jedinci!!Takovýto lidé by neměli"chovat"ani žížaly na hnojišti!!

jabetynka ( 6. ledna 2012 16:39 )

Když chce týrat, tak ať někdo utýrá i ji- odpad společnosti ! Pejsci za nic nemohou!!

komodor ( 6. ledna 2012 15:47 )

Krava tu meli ti psi zakousnout taky!

Zobrazit celou diskusi