Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Už druhý azylový dům pomůže celým rodinám

Na rodiny v nouzi čekají čisté pokoje, které zařídilo nábytkem občanské sdružení Rybka
Na rodiny v nouzi čekají čisté pokoje, které zařídilo nábytkem občanské sdružení Rybka  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Vlaďka Hradská, simao.k - 
2. ledna 2012
07:54

Rodiny s dětmi, které se kvůli tíživé životní situaci v jižních Čechách ocitnou na ulici, mají kam jít! Ve Studené na Jindřichohradecku se pro ně od Nového roku otevírá azylový dům Rybka. Je to teprve druhé zařízení v zemi, kde střechu nad hlavou na přechodnou dobu najdou děti s oběma rodiči. Azylové domy v Česku jsou totiž uzpůsobeny pro matky s dětmi v krizi, ale tatínkové tam s nimi být nemohou.

„Naše zařízení funguje právě pro celé rodiny. První v Česku jsme zřídili před osmi lety v Husinci. Druhé bude nyní ve Studené,“ uvedla ředitelka občanského sdružení Rybka, která oba azylové domy provozuje, Eva Dvořáková.

Obec Studená leží na pomezí Vysočiny v mikroregionu s velkou nezaměstnaností. „Radní tam moc stáli o to, aby se jim rodiny bez práce nerozpadaly. Proto zakoupili a zmodernizovali objekt, ve kterém bude Rybka sídlit,“ řekla Dvořáková. Ještě předtím se ale zastupitelé vydali na Šumavu, aby si zařízení v Husinci prohlédli.

„Zaujal je přísný řád i to, jak pomáháme lidem hledat zaměstnání, aby se mohli opět nastartovat a začít nový život. Muži se musí umět postarat o rodinu, proto třeba za prací musí dojíždět i sto kilometrů nebo třeba za hranice. Tak to bude i ve Studené,“ podotkla Dvořáková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zemekf ( 2. ledna 2012 09:27 )

Ale no tak, všeci máme nejaků tu rodinu kerá je aj od toho aby když je třeba pomohla. Když nepomože asi ví proč. Takové dělání ze sebe chudinek na ně totiž nezabere, znají nás ......

Zobrazit celou diskusi