Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policejní důstojník chycen při řízení v opilosti!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lm - 
26. listopadu 2011
19:45

Kovářova kobyla chodí bosa aneb zástupce šéfa odboru dopravních nehod pražské policie Petr Choc je podezřelý z řízení v opilosti. Vyvázne z případu bez trestu? Nebylo by to poprvé!

23. listopadu zastavila policejní hlídka auto, která řídil právě Petr Choc. Řidič se dle hlídky jevil silně opilý. Po dechové zkoušce si strážníci vyžádali i krev. Tu, ale dát odmítl, poskytl pouze moč. Podle experta se ale alkohol v moči může objevit s větším zpožděním než v krvi. V některých případech vůbec.

Mluvčí inspekce televizi Prima potvrdila, že případ je v současnosti vyšetřován. Důstojník je na nucené dovolené. Bude vysoký důstojník potrestán, nebo se případ zamete pod koberec? Nebylo by tak poprvé.

V březnu 2011 byl přistižen šéf cizinecké policie v Hradci Králové, navíc ve služebním voze. Původně šlo o překročení maximální povolené rychlosti, dechová zkouška ale ukázala, že byl i opilý. V průběhu vyšetřování měnil výpovědi. Nakonec řekl, že si vzal kapky proti kašli. Vyvázl s pokutou 1500 Kč a dnes je šéfem celorepublikové cizinecké policie.

jpavlik ( 26. listopadu 2011 20:46 )

Tito lidé z ale bezpečně vědí, pokud je přistižen řadový občan, jaký trest jej může postihnout.

Zobrazit celou diskusi