Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nový projekt Martina Romana: Exšéf ČEZu si staví hrobku za statisíce

Autor: Pavlína Kosová, Veronika Pukačová - 
21. října 2011
05:01

Rodinná hrobka minimálně za 600 tisíc! Tak takový je nový "projekt" exšéfa energetického gigantu ČEZ Martina Romana (41). Toho nedávno premiér Petr Nečas odvolal. Hrobku i s kaplí si Roman nechává stavět na hřbitově ve Velké Chuchli, tedy nedaleko své vily odhadované až na 100 milionů.

Hrobka o rozměrech 3,55 krát 3,55 krát 2,5 metru už měla být hotová, ale stavba má zpoždění. Kromě podzemní části, ve které budou uloženy ostatky Romanových rodinných příslušníků, je součástí plánu také nadzemní kaple osvětlená světlíkem ve střeše. Ještě v minulých dnech ale byly vidět jen základy.

Na kolik stavba přijde? „Nezlobte se, jsem vázán mlčenlivostí a ctím soukromí klienta,“ řekl Blesku Pavel Jahelka z architektonické firmy, která hrobku projektovala. Odborníci, které Blesk oslovil, se však shodli, že kompletní cena nepůjde pod 600 tisíc kroun. „Může to ale být klidně i milion, záleží na zpracování, interiéru kaple, materiálu...,“ shodli se architekti.

Kaple je navržená jako kvádr z umělého kamene v antracitovém odstínu. Dělníci dokonce zbourali část stávající hřbitovní zdi, která dělila urnový háj od zbývající části hřbitova. Podle letáčku u hrobky to bylo kvůli tomu, aby se nenarušila statika zdi. Pak bude na náklady Romana znovu postavena.

Někteří z místních obyvatel, kteří na hřbitov chodí, nejsou stavbou právě nadšeni. „Moc se mi to nelíbí. Ten hřbitůvek je idylický, stavbou se akorát rozbije jeho ráz,“ myslí si Věra Staňková z Velké Chuchle. Jiní jen krčí rameny. Romanovi loni v dubnu zemřel otec, je tedy pravděpodobné, že jeho ostatky přesune právě sem.

billgates1 ( 21. října 2011 15:17 )

Jooo,ja si to zasloužím-dik!

billgates1 ( 21. října 2011 15:15 )

Přeji mu jenom jedno-AT JI SÁM CO NEJDŘÍVE VYUŽIJE!!!

sodofka ( 21. října 2011 14:33 )

Osvětlená světlíkem ve střeše - to je zase nějaká kachna, podle mě tam bude kabel přímo z Temelína a se svícením se šetřit nebude, hádám tak dvě stovky čirý a tři matný. To aby červi nebloudili, až mu budou vrtat v makovici.

letajici_svec2 ( 21. října 2011 14:11 )

myslim, ze hrobku nebude potrebovat, nakonec se najdou stejne jen jeho doklady nekde v krovi ,amalganove plomby a zlato propadne rostem

uzovka ( 21. října 2011 13:00 )

Hrobka za 600 tisíc nebo za stamiliony (viz. text pod fotem)??? To bude tedy luxus, že bych přilehla?

Zobrazit celou diskusi