Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Exmanžel děsil ženu 2000 SMS: Máš to spočítaný, psal

Ilustrační foto. Žena nátlak přes sms nevydržela a obrátila se na policii
Ilustrační foto. Žena nátlak přes sms nevydržela a obrátila se na policii  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jiří Čada, evakk - 
20. října 2011
09:40

Neuvěřitelných téměř dva tisíce výhrůžných SMS zpráv naposílal za pouhé tři měsíce muž (39) z Pelhřimova své bývalé manželce (40). Hned po rozvodu, asi před rokem, začal tento pelhřimovský stalkingový rekordman pronásledovat ženu téměř na každém kroku.

„Máš to spočítané, to je tvůj konec!!!“ Podobné, ale i daleko drsnější zprávy posílal vytrvale ze svého mobilu na mobil bývalé ženy. „Telefonoval často také mladistvému synovi, který žije společně s matkou, a vyzvídal na něm, kde v tu chvíli jeho matka je,“ popsala nepříjemné pronásledování mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.

Když ženě došla trpělivost, obrátila se s prosbou o pomoc na policii. „Sledoval ji na cestě do práce. Dokonce jí začal v SMS zprávách vyhrožovat i smrtí,“ zdůraznila mluvčí Kotková.

„Stalking je hrubé narušování osobní svobody, kdy agresor působí především na duševní zdraví své oběti,“ vysvětlil Blesku princip stalkingových útoků brněnský psycholog Pavel Novotný.

Podobné, ale i daleko drsnější výhrůžné SMS zprávy posílal zhrzený muž své bývalé ženě. Teď mu hrozí vězení Podobné, ale i daleko drsnější výhrůžné SMS zprávy posílal zhrzený muž své bývalé ženě. Teď mu hrozí vězení | Jiří Čada

Pelhřimovští kriminalisté nyní bývalého manžela obvinili z trestného činu nebezpečného pronásledování. „Na základě výpovědi svědků a výpisů z telefonních účtů hrozí muži až tři roky vězení. Vůbec netušil, že stalking je od ledna 2010 trestným činem, za který soud může pachatele poslat až na deset let do vězení,“ dodala policejní mluvčí Kotková.

potwoorka ( 20. října 2011 11:37 )

Já mám chytrýho Samsunga - můžu si tam zadat seznam čísel, od kterých nechci dostávat SMSky. Pak může takovej debil napsat deset tisíc SMSek a má smůlu. Toto by měl umět každý mobil a byl by pokoj.

marie60 ( 20. října 2011 10:21 )

To je cvok_ chlap..Ted´ aby si změnila číslo v mobilu a ještě se odstěhovala, aby ji ten pošahaný kolér nenašel a nemohl ji ublížit.

Zobrazit celou diskusi