Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pošta chystá novou známku: S Patem a Matem

Po sérii známek se Čtyřlístkem přichází pošta se známkami s Patem a Matem
Po sérii známek se Čtyřlístkem přichází pošta se známkami s Patem a Matem  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
4. října 2011
16:40

Po úspěchu známek s postavičkami z komiksu Čtyřlístek vydá Česká pošta ve středu další samolepicí známku s večerníčkovými postavičkami Patem a Matem.

Známka bude označená písmenkem A, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní. Ta je v současnosti deset korun. Pat a Mat má první náklad 100.000 sešitků po deseti známkách.

Autorem výtvarných návrhů známek a celého známkového sešitku je grafik Jan Chvojka, který působí i jako scénárista oblíbených filmů s Patem a Matem. Známky o rozměrech obrazové části 23 krát 30 mm na výšku v aršíku vytiskla Poštovní tiskárna cenin Praha plnobarevným ofsetem. Na vnitřní levé straně známkového sešitku je umístěn ochranný hologram České pošty. Se známkou pošta vydá obálku prvního dne a příležitostné poštovní razítko.

První samolepicí známka označená písmenem místo udané ceny se na poštách objevila loni v dubnu. Po první Fifince následovaly i další postavičky ze Čtyřlístku, tedy Myšpulín, Pinďa a Bobík. Celkově dosud pošta s postavičkami Čtyřlístku prodala 1,12 milionu známkových sešitků po deseti známkách.

hesch ( 4. října 2011 17:32 )

Super... Velice vystižné

Zobrazit celou diskusi