Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podvodník s falešnými občankami nakradl 800 tisíc

Peníze vybíral v pobočkách bank na Praze 2 a 3
Peníze vybíral v pobočkách bank na Praze 2 a 3  (Autor: police čr)
Autor: jv, Kbali - 
17. září 2011
16:33

Neznámý podvodník vybral na pobočkách bank v Praze z cizích účtů 800 tisíc korun. O dalších 400 tisíc se pokusil. Peníze na přepážkách získal kvůli zfalšovaným občanským průkazům. Policie po muži pátrá, hrozí mu osm let vězení.

„Pokaždé přišel do jedné z poboček bank na Praze 2 a 3 s falešným občanským průkazem vystaveným na jméno některého z podvedených majitelů účtu. Průkaz obsahoval vždy pravdivé údaje a fotografie byla totožná s podobou podvodníka,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Při posledním výběru narazil. Pracovníkovi banky přišla jeho občanka podezřelá a odešel ji prověřit. Muž mezitím zmizel. Kriminalisté ocení jakoukoli informaci, která jim pomůže podvodníka chytit.

lea61 ( 18. září 2011 08:57 )

Asi to bylo trochu jinak, že. Protože když mi někdo šlukne občanku, jak zjistí, v jaké bance mám účet. Ale to nestačí, musí vědět i jeho číslo. Takže jak to tedy bylo?

kokrouc_1 ( 17. září 2011 21:53 )

Když si v bance kopírovali mojí občanku (a já musel podepsat že s tím souhlasím), domníval jsem se že důvodem je, aby měli k dispozici i fotografii? Také vždy chtěli podpis dle podpisového vzoru. A musel jsem jít do pobočky, kde mám účet. Ale třeba to každá banka má jinak /já mám ČS/.

endynka47 ( 17. září 2011 18:52 )

toto nás moc nezajímá,proč nedáte diskuzi k tématu,které je aktualní,také se bojíte,nebo kdo v ám to zakázal,proč máme polixcajtům pomáhat,pomáhají nám oni?,pomáhají a brání cigány,tak at jim cigoši ppomohou,policajti

Zobrazit celou diskusi