Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kolegové o Bartákovi: Je to hajzl a lidská zrůda

Autor: ČTK, mivr - 
30. srpna 2011
16:46

Lékař Jaroslav Barták byl obviněn postupně šesti svými asistentkami ze sexuálního obtěžování a bití. Nikdo z jeho kolegů ho prý nekryl. Případem se zabývá Česká lékařská komora (ČLK). "Je to hajzl a lidská zrůda," řekla o něm předsedkyně revizní komise Jana Vedralová.

ČLK s Bartákem nemůže vést kárné řízení, neboť z medicínského hlediska nijak nepochybil. Komora se od jeho jednání distancovala. "Komora nemůže proti němu vystoupit, protože na něj nebyla podána žádná stížnost," uvedla Vedralová.

"Jak dát do paragrafu, že je to lidská zrůda. Jeho konání nemělo s medicínou nic společného," řekla dál Vedralová. Podle řádů, které Komora udává, se má lékař chovat eticky v medicíně a vůči pacientům. Barták ale profesně nepochybil. Akorát jezdil po světě a najímal si mladé asistentky. Ty ale podle výpovědí žen bil a sexuálně obtěžoval.

Čeká ho vazba a disciplinární řízení

Podle mluvčího ČLK Michala Sojky bude muset Barták zřejmě vysvětlit své jednání před disciplinární komisí komory. "Naši právníci už věc řeší. Zjišťují, jaký postup zvolit, aby s ním mohlo být zahájeno disciplinární řízení," řekl Sojka.

Vedralová se zaručila za lékaře Fakultní nemocnici Bulovka, kde byl Barták hospitalizován od neděle po zhroucení na policii, že by ho kryli. "V současnosti neznám žádného kolegu, který by kryl takového hajzla. Vždyť hází špínu na celý náš stav," dodala Vedralová. Bartáka v úterý po poledni z Bulovky propustili, policie ho pak převezla k dalšímu výslechu a chystá se na něj uvalit vazbu.

silvi ( 1. září 2011 15:02 )

ty si tak blbýýýýýý a sprostýýýý a vulgááárny , až mi je z teba na grc a nevieš ani poriadne čítať ty k...o......t....))))))) osieraj si ty toho svojho ak sa na neho trafíš, ty paštikár z Beskyd

silvi ( 1. září 2011 00:21 )

, ja som si myslela že si inteligent, ale ty si zatiaľ také isté blbé hovado, ako je pán doktor áno mám rada ftáááka, ale len môjho zákonitého , tvoj by som ani neosrala , ty primitíííívvv

odol ( 31. srpna 2011 06:13 )

Nie,nie pán kapitán,Vaša verzia je nesprávna.je to starej,dobrej,českej vúúúúúúúúúúúúúúúl!

odol ( 31. srpna 2011 02:48 )

odol ( 31. srpna 2011 02:47 )

Na celé vec je potrebné sa pozrieť aj trošku s vedeckej stránky.Ústav pre rozmnožovanie národa po dlhoročnom výskume skonštatoval,že priemerný stredoeurópan,včetne rómov spí cca 8 hodín.Zostávajúcich 16 hodín venuje úsiliu niekoho dostať do postele.... Možno volil zlú formu splnenia tohoto faktu ale inak išiel v ,,zmysle predpisov,,.Osudným sa mu stalo asi to,že narazil na ,,kur@u skurve@ú,, čo všeobecne označuje ženu,ktorá dá všetkým-okrem nás.....

Zobrazit celou diskusi