Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fejk skončil, Blesk pomohl zastavit mrhání peněz

Autor: ČTK, jos - 
21. června 2011
11:40

Petr Fejk skončil ve funkci ombudsmana Českých drah (ČD), za niž podle informací Blesk.cz dostával plat čtvrt milionu korun měsíčně. Naše odhalení o nemorálně vysokem platu tedy pomohlo dobré věci. Kvůli rozdělování odměn končí také člen představenstva Jiří Vodička.

Ministr dopravy Šmerda uvedl na úterní tiskovcce, že Fejk odchází po dohodě. "Za vyžírku ho nepovažuji," uvedl Šmerda a poděkoval Fejkovi za vykonanou práci.

Na Fejkův plat a odměny upozornil jako první Blesk.cz. Také jsme neustále upozorňovali, že Fejkova činnost v roli ombudsmana je téměř nulová. Post ombudsmana bude pravděpodobně zrušen. "Fejk nesmí příštích 9 měsíců nastoupit ke konkurenci, za což bude kompenzován," uvedl šéf ČD Petr Žaluda. Fejka nyní tedy ještě čeká devět čtvrtmilionových platů! Fejk tak u Českých drah vydělal asi 3 milony korun za 4 měsíce + 9 měsíců věrnosti.

Zároveň byl odvolán člen představenstva ČD Cargo Jiří Vodička. Končí kvůli tomu, že nestandardně odměňoval některé své podřízené. Kolik Vodička svým podřízeným "nestandardně" rozdal, se novináři na tiskovce nedozvěděli...

Fejkův plat nechápal ani Nečas

Premiér Petr Nečas před dvěma týdny uvedl, že se Fejkovým vysokým platem bude zabývat. Přezkoumány budou také platy ostatních manažerů ČD.

"České dráhy nebudou mít ombudsmana, nebude jím ani pan Fejk. Je to těsně před podpisem. Pan Fejk se rozhodl, že nechce s touto nálepkou pro dráhy pracovat," řekl už v úterý ráno Šmerda.

Podle předsedy Svazu odborářů služeb a dopravy (SOSaD) Jaromíra Duška, který před časem vedl železniční odbory, je funkce ombudsmana drah trafikou od bývalého ministra dopravy Víta Bárty (VV). Fejk prý pobíral k uváděnému platu ještě 80 000 Kč odměn.

vinnetouvi ( 23. června 2011 19:37 )

O ba máte bod!

vinnetouvi ( 23. června 2011 19:36 )

A tomu se říká KRIZE ?!? Tak dlouho Fejk kamarádil s opicemi a slony, až se z něho stala óbrsvi.ně! Bez skrupulí a morálky!

mathony ( 21. června 2011 16:47 )

pak prý se bojuje s korupcí a co je toto státní podnik vyplatí za nic nedělání milionya lidi to ze zvýšených daní zaplatí protože státní podnik je placen z našich daní fůj !!!!!!!!!!!!

bersimalinecka ( 21. června 2011 15:55 )

ale nemusel v zoo skončit kvůli Fejkovi tehdejší uznávaný ředitel?

sakra ( 21. června 2011 15:14 )

4 měsíce "pracovat" a "vydělat" více než 3,000.000,- Kč ? Výborně státe!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi