Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruzyně byla oceněna jako nejrychleji se rozvíjející letiště

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: evak, ČTK - 
6. června 2011
22:09

Pražské ruzyňské letiště v pondělí získalo od Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA) jako jediné v letošním roce cenu Eagle Award pro nejvíce se rozvíjející letiště na světě. Ruzyně je prvním letištěm v regionu střední a východní Evropy, které cenu získalo.

Cenu udělovanou na základě doporučení panelu nezávislých odborníků Ruzyně získala za výrazný rozvoj, spokojenost zákazníků s jeho službami, transparentní a rovnocenný přístup vůči všem leteckým dopravcům a jeho motivační politiku. V minulých letech obdrželo tuto cenu letiště v Soulu, Ženevě, ve Vancouveru, v Singapuru či letiště v San Francisku.

"Cena Eagle Award je vysokým uznáním pro letiště, která usilují o služby na té nejvyšší úrovni, efektivitu a trvalý rozvoj," uvedl předseda panelu odborníků Assad Kotaite.
Pražské letiště cenu získalo mimo jiné za zavedení samoodbavovacích kiosků nebo technologii Wheeltug pro pojíždění letadel po letišti prostřednictvím zabudovaných elektromotorů. Tu zavedlo ruzyňské letiště jako první na světě.

Hodnotitelé vzali v potaz i ekologické aktivity letiště. Například soutěž Nejtišší dopravce motivuje letecké společnosti nejen k používání nových tišších letadel, ale také ke striktnímu dodržování kritérií letu, která jsou přesně měřitelná a pro životní prostředí méně náročná.

Letiště Praha v roce 2010 odbavilo 11,56 milionu cestujících, letos by jich mělo být kolem 12 milionů. Čistý zisk loni stoupl o 11 procent na 991 milionů korun.

cenerentola ( 7. června 2011 13:40 )

mel jsi se w ych cat do prvniho rohu co jsi uvidel -alespon by se poucili. pro tebe by to bylo jednodussi-rozepnes poklopec a uz to jede. my baby to mame slozitejsi , ale kdyby bylo nejhur klidne bych dala na obdiv moji prdylku-pokud bych si byla jista, ze nejsi v "obehu"

crakazasecrak ( 7. června 2011 09:49 )

A PŘITOM V JINÝCH ZEMÍCH TO TAKTO NEFUNGUJE..

crakazasecrak ( 7. června 2011 09:48 )

TO SE MAJÍ ČÍM CHLUBIT ,PŘED TŘEMA LETY JSEM PŘISTÁL V PRAZE ,ŽE NAVŠTÍVÍM SVOU SESTRU A PO PŘÍLETU ZAVŘENO WC ..NEMĚL JSEM SE KDE W YCH CAT JAKO SPOUSTA LIDÍ PO PŘÍLETU!!!

cenerentola ( 7. června 2011 01:00 )

hele my jsme platili za 3 mala espressa 450kc, pozadala jsem o napojovy listek -cena tam byla skutecne 150 kc za kafe. priste se na ten napojak podivam driv nez si objednam. supaci zlodejsky a ja tele nepozorny.

simeonsimeonovic ( 6. června 2011 22:48 )

Víš co, možná kdyby ho prodaly /ale těm bastardům ruskejm/, tak by možná vypráskali právě ty soukromníky, co tam mají ty předražené restaurace a možná by to fungovalo trochu jinak. Na hamižný Čechy je lékem jedině bičík.

Zobrazit celou diskusi