Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sazka je v konkurzu, žádá věřitele o pomoc

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali, ČTK - 
30. května 2011
19:57

Sazka je od pondělí oficiálně v konkurzu. Rozhodnutí Městského soudu v Praze bylo zveřejněno v insolvenčním rejstříku.

Oprávnění nakládat s majetkem Sazky přešlo na insolvenčního správce Josefa Cupku, který vyzval všechny věřitele firmy k podání nabídek na poskytnutí peněz nutných k zajištění chodu společnosti.

Sazka se může proti rozhodnutí odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci do 15 dnů od doručení usnesení. Vedení společnosti již uvedlo, že se chce proti uvalení konkurzu bránit soudní cestou. Proti rozhodnutí se chce odvolat také investiční skupina Penta.
Představenstvo Sazky ztrácí oprávnění nakládat s majetkem firmy, řízení společnosti plně přechází na insolvenčního správce.

"Prohlášením konkurzu přechází na správce oprávnění nakládat s majetkovou podstatou firmy a vykonávat akcionářská práva," uvedla dříve mluvčí městského pražského soudu Martina Lhotáková. O uvalení konkurzu na Sazku, která je od konce března je v úpadku, rozhodla v pátek schůze věřitelů.

muchojka ( 30. května 2011 21:49 )

KOLIK POTREBUJETE PUJCIT?

odol ( 30. května 2011 20:55 )

Jeden pán,ktorého meno znie,ako keby ho vyslovovalo dieťa bez zubov,mysliac tým Gustíka H,tiež peknú ludru,asi splnil pre jednu ,,úspešnú,, Slovenskú finančnú skupinu svoju ,,historickú úlohu,,.Už im nič nestojí prakticky v ceste,SAZKU ako správny žraloci žozrať a bežnému českému občanovi sa žiada povedať: Vy zíráte,my zíráme!!! Máme zářivě bílou prd@l!!! Určite sú radi,že sa toho dožili.Pravda a láska zvítězili!!!!

Zobrazit celou diskusi