Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šlechta rajtuje na koních pod dohledem Kinských

Autor: Jitka Žigová, Kjos - 
30. května 2011
11:39

Takhle se umí bavit šlechta. Hraběcí pár Giovanni a Michelle Kinští dal Borgo uspořádal v sobotu první utkání v Česku ve starodávném sportu – koňském pólu. Aristokraté, boháči, bankéři a další vlivní se procházeli po barokním zámku Karlova Koruna po boku dam v kloboucích a se sklenicemi šampaňského v rukou a vychutnávali si lahůdky na rautu. Zápas v pólu mezi českým a slovenským týmem pak po boku smetánky zhlédli i obyčejní lidé.

Hraběcí pár přivítal na svém zámku Karlova Koruna významné hosty. Michelle Kinská se synem Francescem je provedla i po komnatách barokní památky. Poté přijely k sídlu šlechtické rodiny autobusy, které odvezly zájemce ke hřišti v areálu hraběcího hřebčína. Ten spravuje pražský klub pólistů pod vedením Naveeda Gilla.

Zatímco smetánka si pochutnávala na lahůdkách na zámeckém rautu, ostatní obecenstvo si také mohlo nabídnout malé občerstvení. Pod stanem čekaly talíře se sendviči, obloženými bagetami a štrúdlem. K pití byla voda, džus, káva a sekt a byla i ochutnávka kvalitních značkových vín s cenou až 700 korun za láhev. Mezi diváky bylo ovšem dobře vidět, kdo kam patří. Od běžných fádně oblečených diváků dělila hosty hraběcí rodiny noblesnost, elegance a výstřednost. Bylo vidět vzájemné prohlížení a škatulkování, jak kdo vypadá a co má na sobě.

Video  Zápas v polo pořádaný šlechtou  - Blesk - Jitka Žigová
Video se připravuje ...

„Oblékla jsem se, abych dělala parádu,“ trochu ironicky pronesla mezi hosty v šatičkách a kloboučku Alena Němcová, která sledovala utkání v doprovodu rovněž výrazně ošacené maminky Kateřiny. Obě mohly leckomu připadat jako významné šlechtičny, které mají s akcemi aristokratů zkušenosti. „To ne. Jsme z Prahy a žádná šlechta nejsme. Máme ale tři sportovní koně,“ překvapila dvojice.

crakazasecrak ( 30. května 2011 18:53 )

TY MR...ÁŠ BREBERA SE SOUROZENCEMA??

brebera ( 30. května 2011 14:19 )

to, co se dělá u vás doma, nemusí se dít jinde. Ostatně tys zářným příkladem potomka dvou sourozenců. A ještě vožralejch a zhulenejch.

crakazasecrak ( 30. května 2011 13:39 )

ne voní jim po růžích...prejj

limak007 ( 30. května 2011 13:24 )

tak by mě celkem zajímalo, jestli jejich šlechtické exkrementy smrdí nebo voní po fialkách. Což o tom udělat článek, páni redaktóři?

crakazasecrak ( 30. května 2011 12:40 )

pak tam mr...á kámen cihlu..

Zobrazit celou diskusi