Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (†15) zemřel na kolotoči, majitel vyvázl s podmínkou

Otec (vlevo) a dědeček (vpravo) přišli ke Krajskému soudu v Brně se zmocněncem. O tragické smrti chlapce se však bavit nechtěli
Otec (vlevo) a dědeček (vpravo) přišli ke Krajskému soudu v Brně se zmocněncem. O tragické smrti chlapce se však bavit nechtěli  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op, mivrk - 
10. května 2011
13:10

Kolotočář Jaroslav K. (42) schytal za smrtelný pád chlapce z pouťové atrakce jen podmínku. Neštěstí se stalo předloni koncem července v Ivančicích na Brněnsku. Majitel zařízení dostal letos v březnu u Okresního soudu Brno-venkov osm měsíců s podmíněným odkladem na půldruhého roku.

Trest za ublížení na zdraví se smrtí v úterý potvrdil odvolací krajský soud. Jaroslav K. by také měl zaplatit rodině hocha, který tehdy po tříminutové jízdě spadl hlavou na zábradlí a zemřel později ve špitálu, asi milion korun. Odškodné půjde z pojistky kolotočáře. „Obžalovaný je vlastník i výrobce atrakce. A  provozoval ji ve stavu, který umožňoval, že z ní někdo vypadne,“ zdůraznil krajský soudce Tomáš Kurfiřt.

S pravomocným verdiktem nesouhlasí obhájce kolotočáře Petr Dítě, který po dohodě s klientem zváží dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně. Majitel atrakce se z úterního jednání omluvil.

„Chlapec při jízdě asi omdlel. Navíc se neprokázalo možné zadření pístu na zábraně. Ta nebyla asi kvůli většímu břichu chlapce úplně přivřená. Ale kdyby seděl správně, tak by nevypadl ani při otevřené zábraně. To se prokázalo při vyšetřovacím pokusu,“ tvrdí advokát.

westak.cestak ( 10. května 2011 17:52 )

Na kolotoč může vlízt jen k.okot.

crakazasecrak ( 10. května 2011 15:43 )

jsi hrdina ty co???dostal by jsi českou fackou přes C anal Lamanche b l b e!

thierryhenry ( 10. května 2011 15:22 )

zašpalal bych tě do země,kdybych tě znal... hrdino bez chybnej...!!!!! neznáš toho kluka tak nepiš takový píííííííííí

crakazasecrak ( 10. května 2011 14:37 )

t l u s t och nemohl docvaknout p u pek !

Zobrazit celou diskusi