Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Syn Béma dostane protézu, půjde zase chytat!

Autor: Jitka Stefanidesová, evakk - 
9. května 2011
05:00

Jáchym Bém (20), kterému ve florbalovém týmu spoluhráči neřeknou jinak než Jácho nebo Jašku, chodí po amputaci pravého předloktí pravidelně fandit svému mančaftu na tribunu! Pasivní podpora syna bývalého pražského primátora by se však už brzy mohla stát minulostí! Ve vinohradské nemocnici totiž připravují mladému sportovci protézu na míru! Jáchymovi se tím naskytne podle vedení klubu nová šance hrát v klíčové roli brankáře s jeho oblíbenou třiadvacítkou na zádech!

Béma juniora pustili z ortopedie na Vinohradech před 14 dny. Ležel tam po pádu z Wimmerovy kašny, na kterou se rozhodl vylézt při nočním tahu Prahou, skoro měsíc. Dvousetkilové torzo Jáchymovi rozdrtilo pravou ruku tak, že mu ani nejlepší lékaři nedokázali pomoci. Končetinu mu museli od předloktí amputovat. Co bude s klukem, podle něhož byla tragédie dílem osudu, dál?

Půjde zase do brány

„Musí se zahojit všechny rány. Každý týden dochází na pravidelné kontroly a rehabilitace. To bude trvat tři měsíce,“ informoval zdroj z nemocnice. Právě tam Jáchymovi udělají protézu přímo na míru. „O jaký typ půjde, se zatím neví. Vše visí na penězích. Protéza stojí od 50 tisíc do tří milionů korun,“ dodal. Pokud by zhruba za čtvrt roku dostal Jáchym kvalitní náhradu, mohl by se opět vrátit k normálnímu životu a s ním spojené florbalové vášni. Podle sekretáře florbalového klubu SSK Future Tomáše Velechovského, za který Jáša hrál, by neměla být protéza až takovou překážkou.

„I když by to bylo samozřejmě složitější, návrat zpět do brány by možný určitě byl. Už jsem o takovém hráči slyšel,“ řekl Velechovský a jedním dechem dodal, že Jáchym pravidelně chodí své kamarády podporovat a fandit jim. „Oni jsou mu také podporou. Stojí zkrátka při něm,“ dodal sekretář.

Chtěl být jako Rosenberg

Jáša se prezentuje na webových stránkách florbalového týmu Zanzibar jako pohodář. Na dotaz, jaké má florbalové přednosti, vtipně odpověděl: „Nevím. Občas chytím míček.“ A dotaz na slabiny? Opět vtipná, ale o něco peprnější odpověď. „Když je nevytápěná hala, tak mě všechno s.re a všechno s.ru.“ Milovník piva, lasagní a restauračních předzahrádek, jehož životním mottem je být všude včas na 100 %, kdysi viděl svůj životní vzor v pornoherci Robertu Rosenbergovi. S nástupem sociální sítě Facebook rychle mínění otočil.

„Dřív byl Robert Rosenberg můj životní vzor, ale jeho nehorázně deb… ní statusy na Facebooku zavinily, že žádnej vzor už nemám,“ uzavřel svůj hráčský profil na webu Zanzibar.

zdan ( 26. července 2011 08:19 )

Starej Opencard mu zajisti nadstardantni invalidni duchod.

crakazasecrak ( 9. května 2011 15:11 )

repropíčo

repro ( 9. května 2011 10:19 )

Ale za.s.rat to tu stačíš.

repro ( 9. května 2011 10:18 )

Nechápu.

crakazasecrak ( 9. května 2011 08:02 )

jako HRDINU!par ..ch..ta!

Zobrazit celou diskusi