Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka a chlapec bojovali o život pod jezem

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rys, mivrk - 
25. března 2011
19:20

V horor, který mohl skončit smrtí, se v pátek proměnila procházka matky (34) se dvěma dětmi (5, 11). Snaha vylovit ztracený batůžek stál ženu a staršího chlapce skoro život.

V divoké vodě ramene Moravy v Mlýnském potoce skončila v pátek odpoledne vycházka matky s pětiletou dcerkou a jedenáctiletým synem. Žena a chlapec málem utonuli!

Podle dostupných informací jedenáctiletému školákovi spadl do jezu za olomouckými železárnami batůžek. Když se ho snažil vytáhnout ven, spadl do rozvířené vody za ním. Matka neváhala a okamžitě se mu vrhla na pomoc. Oba však záhy zmizeli ve vodním válci pod jezem. Vše s hrůzou sledovala malá dívenka.

Matka i chlapec v nemocnici

Naštěstí kolem jela skupina dívek na koních. Těm se podařilo chlapce divoké vodě vytrhnout a duchapřítomnou masáží srdce ho přivést k životu. Žena ale zůstala pod hladinou do příjezdu zavolaných záchranářů. Ti přinutili správce jezu zavřít stavidlo.

Voda pak ženu vydala 300 metrů pod jezem. "I když byla dlouho pod vodou, podařilo se nám ji resuscitovat. Převezli jsme ji do nemocnice. Je ve vážném stavu," řekl Blesku Jan Weinberg z olomoucké záchranné služby. Pro jistotu byl na pozorování převezen i chlapec.

jeskynkam ( 26. března 2011 14:54 )

wow takové zlé reakce?! Jen proto, že si myslím, že to určitě nebylo schválně a že je to hrozné neštěstí. A že určitě není lepší sedět doma v izolaci a nebrat dítě ani do přírody. Ale tak ty to máš asi jinak a tím si myslím, že naše diskuze končí.

jeskynkam ( 25. března 2011 21:08 )

A proč by s nima nemohla chodit k řece??? To je celkem hloupá otázka, ne? Náhody a obzvlášť nehody se stávají i na nebezpečnějších místech, ne?!

Zobrazit celou diskusi