Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vítek hraje vabank: Za Sazku nabízí miliardu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, ČTK - 
20. února 2011
21:21

Radovan Vítek chce v pondělí akcionářům Sazky nabídnout za 100 procent akcií jednu miliardu korun. Přispívat jim chce v budoucnu i na jejich sportovní činnost.

Nabídka je platná pouze v případě, že s ní budou souhlasit všichni akcionáři. Částka za balík jednotlivým sportovním svazům se bude odvíjet od jejich vlastnického podílu v Sazce.

Sazka je od 17. ledna na Vítkův návrh v insolvenčním řízení. Vítek vlastní její pohledávky za 1,5 miliardy Kč. Nabídku chce Vítek předložit prostřednictvím svého vyjednavače se sportovními svazy Josefa Lébra. "Hodnota Sazky se odvíjí od její činnosti. Společnost však nezadržitelně spěje do insolvence. Dávám přednost reorganizaci společnosti, která může probíhat jak pod taktovkou věřitelů, tak s podporou dlužníka," uvedl v tiskové zprávě Vítek.

V obou případech prý na akcionáře mnoho nezbude. Nabízená částka představuje podle něj patrně jediné peníze, které v souvislosti se Sazkou ještě uvidí. Je to prý z jeho strany poslední návrh, který akcionářů předloží. "Vzhledem k výši mé pohledávky a míře angažovanosti jsem přesvědčen, že v tuto chvíli neexistuje nikdo jiný, kdo by dokázal situaci lépe řešit. Nabídka odkupu akcií je v tomto okamžiku logickým krokem," dodal Vítek.

Kromě jednorázové částky za vlastnické podíly nabízí Vítek akcionářům v budoucnu také peníze na jejich sportovní činnost. "Součástí návrhu je také garance prostředků určených na sportovních aktivity, která se bude opírat o připravovaný herní zákon a z něj vyplývající povinnost odvádět určité procento ze zisku na veřejně prospěšné účely," uvedl Lébr.

vlaku ( 21. února 2011 07:18 )

Jasně. Chodil pravidelně na brigády i o víkendech. No a korunka ke korunce. Hned je pár miliard doma. Dobý, ne ? No to by tak musel mít 1oo tis. na hod.aby si tolik našetřil, vzhledem k jeho věku. To je ten problém, co nikdo v této zemi nešetří. Zda je možné nashromáždit takové jmění poctivou prací. Tam jsou ty peníze, které chybí stut na důchody, nemocnice apod. Státní zaměstnanci stačí ještě pěkně rozkrádat tento stá a brát nehorázné provize z různých nestandartních zakázek. A všichni jakože hledají v nějšího nepřítele, zloděje a jsou jimi samotní. Ze zbytku lidu obecného se snaží dělat úplné blb.čky. Ach jo. Jedině bojem za svá práva, důstojný život opět do ulic.Pouze zestátněním majetku těch, kteří nabudou moci prokázat legální a beztrestné nabytí majetku, nastartuje opět naši ekonomiku. Jinak všichni lžou a mlží. Hledají cesty, jak zabezpečit sebe a své blízké. Ostatní kolem mají někde.

almrmr ( 20. února 2011 23:38 )

Ono to není tak složité,když je někdo poctivý a stát vede stádo volů.A ty myslíš,že Vítek k penězům přišel poctivě?

graficka ( 20. února 2011 21:51 )

V mediích něk de psali, že miliardář Vítek seděl za pasáctví. Možná odtud jsou ty miliardy. Nebo si ho pletu s jinou "serebritou"?

Shelby16 ( 20. února 2011 21:41 )

tu miliardu. Já zatím našetřila jen 1.000,- Kč. Znamená to snad, že jsem miliónkrát blbější než pan Radovan Vítek ?

Zobrazit celou diskusi