Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máma dala dítě k adopci, teď chce odměnu za první dítě roku!

Fotografie
 (Autor: internal)
5. ledna 2011
18:38

Vzdala se dítěte, teď za něj chce odměnu! Matka prvního letošního dítěte v Ústí nad Labem, která se ho původně vzdala a dala ho k adopci, vzala svůj úmysl zpět a požaduje 20 000 korun od města jako dar za prvního občánka letošního roku.

Protože bylo dítě určené k adopci, primátor v úterý předal peníze rodičům dívky, která se narodila jako druhá. Mluvčí magistrátu Ivana Solničková serveru iDnes.cz. řekla, že město v žádném případě nepochybilo. Primátor totiž nemohl vědět, že se jako první narodilo dítě určené k adopci, protože takovou informaci mu nemocnice poskytnout nemohla.

Dítě totiž prý nemocnice jen zaevidovala do počtu narozených dětí. Kvůli adopci totiž ještě nebyli určeni jeho zákonní zástupci, a nebyl tedy nikdo, kdo by mohl dát nemocnici k uvolnění informací o dítěti souhlas.

Mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra podotkl, že adopci dítěte matka vzala zpět poté, co byly zveřejněny informace o finančním daru města. Matka první holčičky přišla se svým otcem do nemocnice s tím, že adopci ruší, dítě si nechají, a šek proto patří jim. "Kdyby adopci zrušili a radovali se, že mají zdravou holčičku, bylo by to v pořádku. Takto mi to ale přijde nemravné," dodal Vondra.

palko1961 ( 6. ledna 2011 02:26 )

byt urcite morgoska. No ted uz budou mit po chlebicku. Za rodeni decek ted dostanou od Statu tak maximalne flusanec do xichtu a doufam, ze budou mit utrum i se soc. davkami.

radecek15 ( 6. ledna 2011 00:11 )

jo hadala jsem že bíle a tady más odkaz blbče http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20110105_veronikajarosova_adopce_prvniustecan_sek.html

ouha ( 6. ledna 2011 00:10 )

Dědeček dítěte Jan Jaroš na podzim kandidoval za KDU–ČSL na post ústeckého senátora - plná ústa mravnosti, křesťanských hodnot a lásky k bližnímu, ale odložení dítěte ani handrkování o peníze se mu zjevně nepříčí. Opravdu skvělý křesťan - když jde o prachy, musí i pámbíček stranou. Zase jeden křesťan, co si jen vyplachuje hubu pánem bohem, aby mu z ní netáhlo...

siroky11 ( 5. ledna 2011 23:44 )

je černé, nebo červené! Té mrše, co se ho ale vzdala, bych nas.ral a nakopal jí do té..... (do toho vejfuku)

vendyna ( 5. ledna 2011 22:12 )

to je jen ilustrační foto (tudíž na něm nebude dotyčné mimino). Ale počítám, že tam schválně dali dítě s tmavou pletí, aby byla diskuze výživnější. Oni si troubové málokdy uvědomí, co je to "ilustrační". (nicméně netvrdím, že dítě z menšiny nebylo, možné to je)

Zobrazit celou diskusi