Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Manažery krachujícího podniku napadli maskovaní muži

Autor: ČTK, Kjak - 
9. října 2010
11:15

Manažery krachující společnosti Thermolast napadli přímo v závodě v Dětřichově na Liberecku dva maskovaní muži. Jeden z manažerů vyskočil v panice a v obavě o život z okna a vážně se zranil.

Oba násilníci uprchli a pátrá po nich policie, za vydírání jim hrozí až čtyři roky vězení. Informují o tom dnešní deníky.

Dětřichovský výrobce plastových autodílů Thermolast má finanční potíže, utlumil výrobu a zřejmě skončí v insolvenčním řízení. "Zhruba 120 jeho zaměstnanců stále nedostalo výplaty za srpen, peníze firmě chybí i na zářijové mzdy," řekl již dříve Milan Šubrt z krajské Asociace samostatných odborů. Lidé tam dokonce uvažovali o stávce.

Manažer: V podniku řádí zaměstnanecká mafie

K napadení došlo 3. října, v reakci na událost odmítl podle Šubrta majitel firmy poslat lidem jejich mzdy s odůvodněním, že v podniku řádí zaměstnanecká mafie. Do podniku pak podle Šubrta dorazil krizový manažer. "Ten lidem potvrdil, že žádné peníze nedostanou, i když na ně mají nárok," dodal odborový předák. Zaměstnanci proto spolu s odbory chtějí 15. října podat na firmu návrh na zahájení insolvenčního řízení.

sigmae13 ( 9. října 2010 12:44 )

takže když budu chtít za práci výplatu, co si zasloužím, jsem mafián? Tak jo..ahoj kmotři...

smrk ( 9. října 2010 12:06 )

A může se někdo divit, že lidem rupnou nervy - páni manažeři se napakují a 120 lidí může jít kousat kopřivu. Bude to asi čím dál častěji, zvlášť když lidi vidí, že pánům manažerům, kteří vedou podniky do záhuby nic nehrozí a ještě mají zlaté padáky.

Zobrazit celou diskusi