Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jak se zachraňuje 130kilový chlap? Nosítka nese 8 hasičů!

Autor: kru, hto - 
19. září 2010
07:22

Pořádně se zapotili hasiči, kteří z lomu nedaleko Těškovic na Opavsku zachraňovali značně obézního muže (38). Pod jeho více než 130 kily se totiž prolomila dřevěná lávka, když ji přecházel se svým otcem.

Muž se zřítil asi ze čtyřmetrové výšky a zlomil si nohu. Záchranáře zavolal otec zraněného. Na místo vyrazily čtyři jednotky hasičů, včetně lezeckých týmů, zdravotníci a přiletěl i vrtulník. A při záchranných pracích byla třeba každé ruky.

Byla to fuška

„Zraněný muž ležel se zlomenou nohou totiž ve čtyřmetrové hloubce, kam se téměř nedalo dostat,“ popsal Blesku situaci tiskový mluvčí hasičů Petr Kůdela. Hasiči zvažovali cestu shora pomocí lezecké techniky, nakonec se jim podařilo objevit úzkou rokli, která vedla ke zraněnému. Roklí přinesli speciální nosítka, kam muže položili. Osm chlapů ho pak neslo vzhůru asi 30 metrů k místu, kde se ho podařilo naložit do auta. Záchranáři na jeho zadní části, ještě v nosítkách, zraněného převezli zhruba 300 metrů k vrtulníku.

„Fuj, to byla fuška. Tak tlustého chlapa tady nikdo ještě nezachraňoval,“ řekl Blesku po zásahu jeden z unavených hasičů.

egal ( 20. září 2010 08:59 )

že ten geofrey na té fotce soudě podle toho šíleného pupku, má tak sto šedesát, už herec Růžička byl macek a vážil dvěstětřicet kilo, když jsem ho vado, tak nelezu na takovou lávečku pro zdrobněliny

dedek_org ( 19. září 2010 21:45 )

tak nevím jak u vás v domově , ale u nás dostáváme takové žblechty že by jeden umřel .Už sem schudlnul 20kg , takže si myslím že snáma problém sestřičky pokud ulehneme nadobro mít nebudou.Pokud nemáte lepší stravu kdy vyjímečně důchodci přibírají.Jinak tu u nás chodí 2 sestry , když se musí otočit ležák a když je těžší mají tu jakousi šibenici kterou nás zvedají...Ale sestry ji moc nepoužívají jsou tu samé blondýny a tudíž je to nad jejich chápání...Jo jsem rok na domově a jelikož nemám TV na pokoji koupil mě syn notebook z jakůsi krabičků abych měl TV...Je tu fajn lépe jak doma a furt je tu sranda, hlavně když dojede funebrák

eva16 ( 19. září 2010 14:28 )

Vím o čem mluvím.Jsem sestra v domově důchodců,sloužíme 2 pracovnice 12 hod služby bez žádných sanitářů.Stává se, že zvedáme několikrát denně klienty. V těchto zařízeních pracují většinou a i u nás ženy v předdůchodovém věku, mladší nemají zájem - neatraktivní práce.Nadřeme se jako koně.Lidé se ovšem nepočítají za břemeno (ženy nesmí zvedat víc jak 15 kg).Lidé se cpou, tloustnou a nepočítají s tím, že až ulehnou nebo se jim stane úraz,budou potřebovat pomoc druhých. Co s tím?

jenikov ( 19. září 2010 10:46 )

jenikov ( 19. září 2010 10:45 )

Nevím kolik váží autor článku ,když má přestavu ,že 130 kg je značně obézní.Ale,nikde neuvedl kolik dotyčný pán měří.Myslím si,že při výšce 197 cm. je váha v pohodě.Je to prostě kus pořádnýho chlapa.Že by závist od autora......

Zobrazit celou diskusi