Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejlepší novinářské fotografie jsou k vidění v Praze

Autor: vk, hto - 
18. září 2010
07:23

Bojovníkům militantního hnutí Tálibán se postavil v růžových trenýrkách a pantoflích. V rukou svíral zbraň a odrážel útok.

Snímek amerického vojáka Zacharyho Boyda (20) byl jedním z těch, který vyhrál cenu o nejlepší reportážní fotografii loňského roku v soutěži World Press Photo 2010.

Když se ostatní členové Boydovy čety 11. května dostali do palby bojovníků Tálibánu, vyběhl voják z ložnice na základně v afghánské provincii Kunar. Fotograf, který byl na místě, ho tak zachytil, jak za provizorním valem stojí jen v přilbě, neprůstřelné vestě, červeném tričku a v trenýrkách s nápisem I love NY (Miluji New York). Statečný voják si za svůj počin vysloužil i pochvalu od amerického ministra obrany Roberta Gatese.

World Press Photo 2010

Tento snímek a ještě mnoho dalších je nyní k vidění v pražském Karolinu, kde se veřejnosti otevřela výstava World Press Photo 2010! Soubor nejlepších reportážních fotografií loňského roku oceněných v mezinárodní soutěži je zde až do 10. října. Výstava bude pro návštěvníky otevřena denně od 10 do 18 hodin, přičemž cena vstupenek se pohybuje od 60 do 100 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi