Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šéf ČT Janeček: Přísahal na smrt svých dětí, že nepodrazil kolegu. Ale...

Autor: jaj, josK - 
16. září 2010
13:45

ČTVRTEK 16. 9. - Bývalý programový ředitel ČT František Lambert (55) se rozhovořil o poměrech na Kavčích horách a tvrdě se opřel do současného ředitele Jiřího Janečka (54). Ten se prý chlubí cizím peřím a navíc si podle Lamberta zahrává s křivou přísahou!

Spor Lamberta a Janečka se táhne od doby, kdy vyšlo najevo že Lambert působil za komunismu v Lidových milicích. Lustrační zákon v tomto případě stanoví, že takový člověk nemůže pracovat v pozici, v jaké se Lambert nacházel. Když byl Janeček s Lambertovým působením u milic konfrontován, tvrdil, že o ničem nevěděl. Lambert musel z Kavčích hor odejít. Janeček svou pozici obhájil a začal se chlubit manažerskými úspěchy.

Lambert nyní v otevřeném rozhovoru pro magazín Instinkt říká, že Janeček se pouze chlubí cizím peřím. Že ten, kdo ve skutečnosti řídil chod ČT, byl on!

Janeček, který na sebe poutá pozornost svým nákladným životním standardem, musí Lambertovi opravdu hodně ležet v žaludku. "Janeček nikdy nebyl manažer. Většinu práce jsem dělal za něj. Televizi jsem z problémů vyvedl já. Pobavilo mě, když tvrdí, že pracuje šestnáct až osmnáct hodin denně. To mě pobavilo. A tak mě napadlo, že jsem byl v ČT s jiným Jirkou," řekl Lambert redaktorům Instinktu.

Věděl Janeček o milicionářské Lambertově minulosti?

Janeček vždy tvrdil, že nevěděl o Lambertově členství v Lidových milicích. V rozhovoru pro Hospodářské noviny dokonce v této záležitosti přísahal na smrt svých dětí! Lambert se nyní o život Janečkových dětí obává. "Dost riskuje, když se takto vyjadřuje ke svým synům. Několikrát jsem popsal, jak vše bylo. Já mám naprosto čisté svědomí. A pan Janeček se bude se svým muset také někdy vyrovnat," uvedl Lambert a dodal, že Janečkovo znovuzvolení do funkce ředitele bylo otázkou pouhé setrvačnosti: "Našlo si k němu cestu mnoho lidí. Mají ho v telefonu. Dovedete si představit, že by si všichni měli hledat a vyšlapávat cestičky k novému generálnímu řediteli?"

9030 ( 19. září 2010 01:30 )

Než mít Bobo, rači Janečka, kterej uváděl hlavní zpravodajství, leta veřejne pigloval kolegini Yvetu Toušlovou a nakonec si hraje na odborníka ve své funkci. Je to obyčejnej uvozdřenej bolševickej hoštapler. Trochu se jim v té ČT ta revolucde zvrhla

sakra ( 17. září 2010 10:39 )

A co Tví rodiče a příbuzní???

sirena ( 17. září 2010 06:45 )

Všem, kteří se zde zalykají nadáváním na komunisty bych ráda připomněla, že kromě komunistů tu 40 let vládli i Lidovci, ti byli vždycky přitom a jsou i teď. Tak proč nenadáváte i na ně? Můžete klidně ,je na koho a je i proč. TOP 09 je slátanina všech možných stranických cestovatelů.Bývalý předseda Lidovců toho stihnul za posledních 20 let dost a současný se taky nemá čím chlubit.

gogo ( 16. září 2010 21:54 )

Darebák, podvodník, křivák, lhář, zloděj ... je člověk ! Může to být komunista, křesťan, pravičák nebo levičák.... Jsou prostě všude. Jako rakovinné buňky mezi zdravými buňkami v každém z nás....

gogo ( 16. září 2010 21:51 )

přesně tak...

Zobrazit celou diskusi