Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Došla mu trpělivost, zatarasil silnici!

Rebelujícímu Svatoslavu Rozehnalovi přijeli domluvit policisté a on svůj zátaras odstranil
Rebelujícímu Svatoslavu Rozehnalovi přijeli domluvit policisté a on svůj zátaras odstranil  (Autor: Michal Budík)
Autor: bum, Kjak - 
6. září 2010
19:45

Po 15 letech došla trpělivost Svatoslavu Rozehnalovi (67) z Mutěnic. Právě tak dlouho totiž po obci požaduje, aby od něj odkoupila, nebo s ním směnila 2700 metrů jeho pozemku, využívaného jako silnice. V pondělí důchodce silnici přehradil.

V polovině 90. let Svatoslav Rozehnal skupoval pozemky sousedící s jeho zahradou. Přitom ale zjistil, že koupil také parcelu, po které vede od 50. let vedlejší silnice. „Obci jsem nabídl, že bych jim ten pozemek prodal za to, za co jsem ho koupil, případně že bych ho s nimi vyměnil za jinou ornou půdu,“ řekl Blesku Svatoslav Rozehnal.

„Znovu Vám sdělujeme, že obec Mutěnice nemá zájem odkoupit Vaši část pozemku,“ napsal Svatoslavu Rozehnalovi starosta Dušan Horák (KDU-ČSL) například v březnu 2001. Starostou je v obci dodnes a teprve před několika měsíci udělal Svatoslavu Rozehnalovi první nabídku – 8 korun za metr čtvereční. Ten chce ale více, 75 korun za metr.

Když se nedohodnou, silnici přehradí betonem

V pondělí ráno silnici přehradil nápisem SOUKROMÝ POZEMEK a symbolem zákazu vjezdu. Někteří řidiči měli pro Rozehnalovo počínání pochopení. „Obec to s ním měla vyřešit už dávno,“ řekl Josef Vašíček (60) z Mutěnic. Pokud radnice nepřistoupí na Rozehnalovy požadavky, hodlá silnici v dohledné době přehradit betonovými panely.

egal ( 10. září 2010 14:44 )

kdyby to bylo opačně, stát by mu dal těch pár korun a vyvlastnil by ho. Toho starostu tam asi drží topoljugend, jinak by si takové veřejné faux pass nemohl dovolit, aby se kvůli jednomu deb ilovi nedalo jezdit, já bych tam dal závoru a zaplať nebo fu ck, členové zastupitelstva by to měli za jízda-kilo

sakra ( 7. září 2010 13:19 )

překlep - přehradit.

sakra ( 7. září 2010 13:18 )

Když obec a starosta nemá zájem, tak přefradit. Je to jeho právo a jeho pozemek!

cipakus ( 6. září 2010 22:19 )

tvrdě na ně,v opačném případě by vyvlastňovali a dělali jiné rádoby státem podporované opatření.Klidně bych o zahradil,je to přece JEHO pozemek...

Zobrazit celou diskusi