Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ředitel ČT Janeček: Má luxusní hodinky za půl milionu

Autor: oj - 
20. srpna 2010
13:06

Šéf ČT Jiří Janeček (54) utrácí podle čtenářů Blesk.cz za všechno možné! Za super mašiny, dobré bydlení, drahé obleky i značkové luxusní hodinky. Když Blesk.cz informoval o jeho zálibě ve špičkových strojcích, redakci se ozval čtenář, který upozornil na skutečnou hodnotu Janečkova skvostu značky Panerai Luminor Marina Automatic provedených ve zlatu. Jejich běžná cena je půl milionu korun! Tik, tak, tik... pane řediteli, je čas, říct, kde na to berete.

Panerai je vyhlášená značka luxusních hodinek a proto asi nemohla mezi doplňky marnivého Janečka chybět. Typ Luminor Marina Automatic jsou klasické námořnické robustní hodinky. Obvykle s pouzdrem o průměru 44 mm z broušené a leštěné ušlechtilé oceli a ceně okolo 120 tisíc korun. Ty byly ale Janečkovi málo a neváhal si připlatit za pouzdro provedené ve žlutém zlatě. Cena takových hodinek pak vylétne na neuvěřitelných 500 tisíc korun!

Přesto že je Janečkův příjem 231 000 korun měsíčně a má další mnohatisícové odměny, na nákladný styl jeho života to už přestává stačit. Má tedy i další soukromé příjmy, ke kterým se nepřiznal a pravděpodobně o nich neví ani rada České televize?

10 otázek, na které Janeček dluží odpověď

1. Kolik stál váš byt v Praze?
2. Na kolik vyšlo jeho vnitřní zařízení?
3. Jaké vlastníte další nemovitosti?
4. Jaká máte auta a za kolik jste je pořídil?
5. Za kolik jste pořídil tříkolku Honda GoldWing?
6. Kolik peněz stály všechny vaše hodinky?
7. Máte ještě jiný významnější majetek?
8. Máte nějaké úspory, a pokud ano, kolik?
9. Máte nějaké půjčky či úvěry a jaké?
10. Máte kromě platu ředitele ČT ještě jiné příjmy, a pokud ano, jaké?

Za co Janeček utrácí podle čtenářů:

„Zařízení je superluxus za 2 až 3 miliony a dělala ho stejná architektka, která dělala kancelář generálního ředitele v ČT,“ upozornil čtenář Blesku.

„Před třemi lety si koupil Audi A6 v plné výbavě,“ dodal ale další čtenář. Opravdu? A má teď Janeček obě auta?

„Má v hodinkách nejméně 750 tisíc. Obleky šije v salonu Richter. Má jich přibližně deset, každý tak za 30 až 40 tisíc,“ uvedl člověk, který Janečka podle všeho dobře zná.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

klouzek ( 22. srpna 2010 10:28 )

žirafa nikdy nazklame,nechybí na žádné diskuzi a všemu rozumí,vše ví a zná o všem je super informovaná tak proč ji lidé napadáte dejme ji hlas pro nejlepšího člověka diskuzního fóra kdo nevěří ať se podívá na diskuse v letošním roce nikdy nikde nechybí se svými rovnými beruškou,e44, a dalšími je stále u všeho

klouzek ( 22. srpna 2010 10:23 )

že to píšeš zrovna ty která s beruškou,žirofou a dalšími pizdami kecáte doi všeho a jste vždy informovaný a zasvěcený

edokon ( 21. srpna 2010 13:28 )

Nezlobte se ,ale Vy nám tady dávate moudra a rady,přírovnáváte blesk k Nové svobodě apod.Ale hned zase píšete,že kdo má vedlejšáky je jeho věc.Ale to by neměl být ředitelČT.Taky si pletete kanalizací s mobilizací,ale to jen tak na okraj.Můžu se zeptat kolik Vám je let a jestli jste už byl na tom bolavém světě kde jste žil ? Kdybyste mi láskavě odpověděl . Samozřejmě,já taky nevím všechno a ani nemůžu vědět,ale je mi 65 ,tak už taky něco pamatuji a něco jsem zažil a viděl na vlastní oči,můj pane.Makal jsem celý život,abych uživil rodinu.Víte ?

edokon ( 21. srpna 2010 13:09 )

Podla toho taky vypadá skladba programů v ČT.Jaké programy-takový přítok peněz do kapsy.Koncesionáří - plaťte a pane Václave,ano pokud jsou to poctivě vydělané peníze,tak můžeme jenom držet hubu a krok.Samozřejmě,pokud je to v mezích zákona.A Vy tady píšete o nahlášení někoho a tak dál.Víte sám dobře,jaký to může mit efekt.Žádny.A platby z reklam ? Kolik se už toho a nejen tady napsalo.A zase efekt ? Nulový.A koncesionáří plaťte.A opravdu do toho nikomu nic není kolik vydělá a na jaké noze si někdo žije ?Ale zase opravdu, jaké hodinky někdo nosí je to jeho věc.

vaclavthekral ( 21. srpna 2010 03:23 )

Pisete naproste nesmysly. Podle Vas je nespravedlnost ze ma Janecek hodinky za pul milionu a BMW?Mylite se, to neni nespravedlnost.Nespravedlnost je, ze parlament nuti sve obcany platit koncesionarske poplatky.Plat reditele CT a dalsich reditelu je stanoven a nema s vyse uvedenou nespravedlnosti nic spolecneho.Vzpomente na reditele novy Zelezneho.Taky se ozyvaly hovada, kterym vadilo ze ma plat z danovych poplatniku.Pritom to byla lez, jelikoz Nova jako soukroma televize z dani nedostala nic.Stejne tak CT nedostava z penez danovych poplatniku ani korunu.Pletete si pojem s prujmem.Prijmy CT jdou z penez koncesionaru.A to je nespravedlive.Protoze soucasne s temito prijmy ma televize i prijem z reklam.Jenze o tomhle ten vas milovany bulvar moc nepise.Oni radeji napisou co ma Janecek.Jenze mili zlati, on to neukrad ale vydelal.A protoze to jiste vydelal v mezich zakona, tak my ostatni muzeme akorat drzet hubu.A jestlize ma nekdo informace, ze Janecek krade, je jeho povinnosti to oznamit.A neplette tady zivotni minimum.A neptejte se kolik kdo bere ale ptejte se proc napriklad instituce jakou je CT ma povoleny reklamy.Jestlize ma nemale prijmy z reklam, nema mit prijmy od koncesionaru.A naopak.Po reditelove prijmu opravdu nikomu nic neni.

Zobrazit celou diskusi