Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šokující průzkum: Češi páchnou, tvrdí cizinci!

Cizinci si stěžují, že Češi zapáchají...
Cizinci si stěžují, že Češi zapáchají...  (Autor: acs)
Autor: val - 
8. července 2010
05:00

Obrovská vedra, zpocení lidé a nechutný smrad! I tak může někdo vnímat letní měsíce… Nejvíce si lidé stěžují na nesnesitelný zápach potu v hromadné dopravě! A mezi kritiky jsou  především cizinci! Opravdu páchneme jako tchoři?

Jet v létě městskou hromadnou dopravou je utrpením. Klimatizace nefungují, lidé jsou nervózní a navíc se nadměrně potí.  Někteří cestující se sice naučili používat deodorant, ale stále jsou tu i ti, kteří sází na svou přirozenost. A to je bez jakékoliv nadsázky skutečně síla! Takové málo prostorné tramvaje pak jsou pro ostatní přítomné hotovým peklem.

Cizinci si stěžují

Korunu tomu všemu nasadili cizinci, kteří nás na nelichotivé vůně museli upozornit. Stěžují si, že chtějí poznávat historické město, nikoliv dýchat naše pachy. To už je ale pořádná ostuda. Češi, styďme se!

“Cizinci si všímají. Dokonce mezi nimi vznikl i všeobecný termín Czech shower (Česká sprcha),” říká Blesk.cz mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

“Většina reaguje tak, že vytáhne kapesník a drží si ho před nosem,” dodává Okamura.


Otázka pro čtenáře Blesk.cz: Dokážete vysvětlit termín "Czech shower"? Pište do diskuze pod článkem.

Přitom stačí taková maličkost – používat antiperspiranty.  Podle informací od společnosti Unilever spotřeboval průměrně každý z nás v roce 2008 dva deodoranty. Přitom v sousedním Německu připadlo na jednoho člověka 4,5 kusu a ve Velké Británii dokonce šest.

Na západě je podobný pach nepřijatelný

“Na Západě od nás je podobný zápach naprosto neobvyklý. Je to způsobeno tím, že u nás nedodržujeme osobní hygienu. Určitá skupinka lidí si ani za těch 20 let po revoluci nezvykla na to, že člověk by měl vonět,“ vysvětluje Blesk.cz příčiny Tomio Okamura.

“Třeba Japonci jedí ryby a zeleninu a tak nezapáchají. Češi si rádi dají tučné vepřové maso a tak tělo vylučuje mnohem více. Rozhoduje strava a hygienické návyky,” dodává Okamura.

Blesk.cz udělal anketu – ptali jsme se cizinců: Přijde vám, že Češi zanedbávají hygienu a páchnou?

George Brown (53): “Praha je nádherné město, ale máte pravdu, že v dopravních prostředcích je to občas neúnosné. Trochu to tak kazí jinak výborný dojem, který na mě město udělalo.”

Emanuel Tellez (35): “Teď jsem akorát vystoupil z autobusu a řeknu vám, že to je neuvěřitelný smrad. Také jste v něm jeli? To je otřes.“

Elizabeth Jacksonová (42): „Neřekla bych, že je to tak hrozné. Je pravda, že občas to třeba v tramvaji zapáchá, nicméně mnohem více mi vadí, když vidím, jak lidé mají propocené trička v podpaždí nebo na zádech.”

Souhlasíte s turisty, že Češi smrdí? Víte, co znamená termín "Czech shower"? Piště své názory do diskuze pod článkem.

vinnetouvi ( 13. července 2010 22:37 )

Člověk nějak tajně věří, že kromě ekonomického rozvoje dojde i k rozvoji lidskému, morálnímu, kulturnímu .... ale důkazy jsou, že v tomhle životě už to bohužel nebude. Kdoví jestli někdy ...

vinnetouvi ( 13. července 2010 22:34 )

HLINÍK se vodstěhoval do Humpolcééé !

carlabruni ( 13. července 2010 12:19 )

Jedna věc je smrdět jako Čech a druhá zdraví. Deo bez hliníku znám jen nuxe.cz

popik ( 13. července 2010 07:50 )

Jedina moznost pro vas dva je opustit tuhle republiku. Tady to pro vas proste neni. Nesmirneho burana jsem videl nekolikrat, ale vetsinou nemluvil cesky.

popik ( 13. července 2010 07:44 )

kecy, prdy, bedary. Delnik nemuze logicky vonet. Protoze delnik co voni nic nedela a nebo prisel prave do prace. Cisty pot samozrejme smrdi po vsem, co se z tela zrovna uvolnuje. Kuraci konopi urcite potvrdi. Dal taky nevidim duvod co sem cpes cikany. Ti nemaji z ceho smrdet. Nic nedelaji, nikam nespechaji a v tramvaji neplati. Same socialni jistoty.

Zobrazit celou diskusi