Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pardubice: Stavěli načerno, teď se tomu smějí!

Jednatel společnosti D+D Park Petr Dědek se širokým úsměvem strhl černou látku z obrazu logistického centra
Jednatel společnosti D+D Park Petr Dědek se širokým úsměvem strhl černou látku z obrazu logistického centra  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: krč, hto - 
30. června 2010
18:57

Drzost a slizké úsměvy provázely včera záhájení provozu logistického centra Zelená Louka v pardubické městské části Semtín. Překladiště patří k nejznámějším černým stavbám v zemi. Developer jej totiž zlegalizoval až po několika měsících.

Místo sypání popelu na hlavu jako by si však Petr Dědek, jednatel investora, společnosti D+D Park, včera z aféry dělal legraci. Demonstrativně totiž strhl z obrazu logistického centra černou látku…

S posvěcením primátora

Firma D+D Park začala stavět bez stavebního povolení v roce 2008. Na základní kámen stavby poklepali jak primátor města Jaroslav Deml, tak tehdejší zástupce hejtmana Roman Línek. Později se však dostalo na veřejnost, že stavba postrádá stavební povolení a investor zastavil práce. Po dohodě s městem se musel zavázat postavit navíc silniční výhybny pro kamiony, opravit mostek a vystavět cyklostezku. Město mu poté dodatečné stavební povolení vydalo.

Majitelé pardubického logistického centra: Stavěli načerno, teď se tomu smějí! Majitelé pardubického logistického centra: Stavěli načerno, teď se tomu smějí! | Jaroslav Krčál

„Nesouhlasím s tím, aby někdo stavěl načerno. Je to však chyba zákona, který umožňuje stavbu zlegalizovat,“ domnívá se zastupitel Jindřich Tauber, který jediný z místních politiků našel odvahu včera na zahájení vystoupit.

„Bylo to zoufalé rozhodnutí začít stavět bez povolení. Ale kvůli průtahům úředníků jsme nemohli jinak,“ tvrdil včera spokojený jednatel Petr Dědek.

sakra ( 1. července 2010 09:10 )

Jaká banda gaunerů řídí tento stát a pro koho zákony platí a pro koho ne.

smrk ( 30. června 2010 21:52 )

Cha,cha,cha - to je jen spojení dvou part gaunerů na jednom rybníku - nic víc, nic míň

bosomfriend ( 30. června 2010 21:21 )

tak jste na mizině z pokut , která dostanete.

Zobrazit celou diskusi