Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Domov hrůzy: Místo péče o seniory chlastali!

Z pečovatelského domu se stal pro některé jeho obyvatele dům hrůzy.
Z pečovatelského domu se stal pro některé jeho obyvatele dům hrůzy.  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
18. června 2010
05:00

Dům hrůzy! I tak lze označit zařízení se zvláštní péčí Naděje 2000 v Chomutově. Slibovalo starostlivou péči o seniory, ale opak byl pravdou. Stařečkové zde hladověli, žili ve špíně (Blesk včera informoval). Nyní vycházejí na světlo skutečnosti, o kterých se dříve po městě jen šuškalo. Místo péče o staré lidi se personál údajně opíjel, což prý vedlo i k tvrdému chování vůči seniorům.

Kritická slova padají zejména na hlavu zřizovatelky zařízení Jaroslavy L. (50) a její pomocnice Šárky H. (41). Obě už má v práci policie.

Ošetřovatel udeřil staršího muže - vyrušil ho z práce

Údajného milence Šárky H., ošetřovatele, muži zákona vyšetřují, že udeřil hlavou do obličeje staršího muže a zranil ho proto, že ho vyrušil z práce. Muž přitom jen slušně zaklepal a čekal na vyzvání. Místo toho ošetřovatel vyšel z místnosti a seniora udeřil.

„Tento případ vyšetřujeme samostatně,“ potvrdil Blesku vedoucí chomutovský kriminalista Jaroslav Peleška.

Snaha o vylepšení pověsti zařízení

„O této brutalitě jsme se dozvěděli, až když to začala vyšetřovat policie,“ řekla Lucie Zocherová, současná vedoucí zařízení. Ta se snaží vylepšit pošramocenou pověst domova.

Bylo také zjištěno, že odvolaná Jaroslava L. ubytovávala seniory i ve svém domě, který k tomu účelu nebyl rozhodně určen. Policisté jich tam nalezli devět. „Byli tam na řádnou nájemní smlouvu. Dům jsem občanskému sdružení Naděje 2000 pronajala,“ hájí se Jaroslava L.

SETKALI JSTE SE S PODOBNÝM JEDNÁNÍM?

Také vy jste zažili něco podobného, jako se dělo v domově pro seniory v Chomutově? Stalo se to přímo vám? Nebo někomu z vaší rodiny? Napište nám svůj příběh na online@seznam.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jentakto ( 26. června 2010 07:27 )

Ano ještě tohle jméno tady chybělo jd se vycpat sylvie. Porč tohle všechno děláte?Spoustu věcí ovlivnil ale každý člověk má vlastní mozek.Vás je hodně proti němu ale jsouu i svědci že nejste zcela bez viny celá ta vaše parta co odešla. Řííká se všeho do času tak proč tohle všechno? Proč bulvár má radost nad vyřizováním osobních vztahů? To sem ani nepatří. Každý kamarád není bohužel ale je věc kařdého komu věří.

proc ( 25. června 2010 22:43 )

Myslím, že paní H. chodila nandavat jídlo sama osobně a i já jsem svědkem toho, že chodila jíst do kuchyně i ona. Kam jsme to až proboha došli? Co tím sledujete?

bara29 ( 25. června 2010 21:50 )

já jsem zas svědkem toho,že jste to jídlo snědli klientům vy!nejdřív jste se najedli vy a pak kuchařky vydávali klientům-no bohužel to co zbylo,protože p.F. a pí.Z.+dítě+pí.L.měli velikou spotřebu jídla-maso vyjedli oni a zbytky nechávali klientům,je to hrozný jak jsou někteří úplatní-dostali přidáno od p.F.500kč a kvůli to mu si budou vymýšlet nesmysli. Lidičky pan F.nyní obvinuje pí.H,Pí.L,ale on tam přeci taky byl v té době,tak proč něco nedělal proti tomuto?protože on byl ještě horší než oni dvě!!on si tam přišel na pěkné jmění,tvářil se jako kamarád pí.H.,ona hloupá za ně starala co se dalo!A to furt:šáry sem -šáry tam,jakpak se tento čestný,dokonalý člověk dokáže kamarádům revanžovat?no přeci takto:vyhrožováním,obvinováním z krádeže,týráním,no a v neposlední řadě též z prodávání svých dcer-Takhle čestný člověk to je,který pro peníze zradí kamaradku,která pro něj si myslim vykonala mnoho dobrého,pomohla mu v jistých situacích,při narození jeho druhé dcery byla u porodu.Hnusí se mi pocit že bych kolem sebe měla nějakého takového spolehlivého kamaráda.

proc ( 25. června 2010 19:18 )

Asi máš pravdu i když se mi nelíbí tady na diskus psát takové věci ale to že matka pase vlastní dceru je šílené. To jak pracovala nením ale kdyby neokrádala daňové poplatníky tak jen fakt že je tohohle máma schopná je děsivý.

proc ( 25. června 2010 19:16 )

Sami zaměstnanci kteří zůstali mohou potvrdit jak chodili určití ldé z práce s taškamii.Ona pravda vyjde najevo ale celá a ne jen ta, kterou tady chcete číst.

Zobrazit celou diskusi