Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostrava: Takhle se prodává heroin!

Autor: Pavel Čempěl - 
9. června 2010
05:49

Tvrdé drogy jako housky na krámě! V Hulvákách, přímo na očích široké veřejnosti, se nejméně rok prodával heroin a další opiáty. Pro dávku si sem nepokrytě chodily stovky závislých. Blesk kauzu sledoval a opakovaně dával podněty policii. Ta zasáhla nyní, po osmi měsících.

Zdálky působila růžová vilka idylicky. Bližší pohled ale naznačoval, že tu něco nesedí. Vrata okovaná hřebíky, na plotech skleněné střepy a hlavně hojné »návštěvy«. „Ve velkém se tady prodává heroin. Zásobují celou Ostravu,“ svěřil se už loni v září Darius N. Případ oznámil policii.

Počty narkomanů byly alarmující

Kauzy se také chopil Blesk a čtvrt roku vilu sledoval. Podezření se potvrdilo. Počty narkomanů, kteří si chodili pro dávku, byly alarmující. Za pět minut se tady stihli vystřídat i čtyři »klienti«. Stačilo zazvonit, strčit přes vrata peníze a překupník z opačné strany podal sáček heroinu.

„Dokumentování konkrétní trestné činnosti je složité,“ řekl ale loni v říjnu šéf kriminalistů zabývajících se toxikomanií Jiří Kopeček. Obchod s tvrdými drogami bujel dál. Letos v dubnu Jiří Kopeček řekl: „Všechno se zkomplikovalo kvůli novému trestnímu zákoníku.“

Překupníci si přišli na několik milionů

Gang překupníků rozprášila policie až nyní, osm měsíců od oznámení. Dvě ženy a muž (Vietnamec) si mezitím přišli prodejem drog na několik milionů. Půl milionu policie zadržela. Kromě toho si z vilky odnesla sedm kilo heroinu, kilo pervitinu a marihuanu.

sakra ( 9. června 2010 09:53 )

Policie "sleduje" rok, dva roky atd. To je stát tzv "uprostřed Evropy".

Zobrazit celou diskusi