Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Etiketa: Jak se zdravit na záchodě?

Odborník na etiketu Ladislav Špaček
Odborník na etiketu Ladislav Špaček  (Autor: Jiří Rubeš)
Autor: Veronika Tardonová, hto - 
5. června 2010
07:02

Dámy se chovají jinak než pánové. I na toaletě proto platí různá pravidla pro různá pohlaví. Umíte si představit, že se muži domluví a půjdou spolu na toaletu? Nejenže budou vypadat komicky, ještě k tomu se prohřeší vůči etiketě.

Dámská toaleta připomíná často spíše salon, ve kterém si ženy pudrují nosy, nanášejí nové vrstvy rtěnky a předávají informace z kuloárů nebo poznatky o průběhu večera.

Mužská toaleta je tichá. Slouží totiž k jedinému účelu. Nehodí se, aby si zde pánové sjednávali schůzky, podávali ruce či předávali vizitky. V případě, že se zde potkají dva kamarádi, nezačnou se vehementně zdravit. Jen lehce pokynou hlavou.

Počkejte raději ven

Jedno pravidlo je pro muže i ženy společné. Pokud se chcete s někým, kdo vás na toaletě zaujal, seznámit, počkejte venku, před místností.

Foto: 

gevi ( 6. června 2010 16:59 )

Vy jste opravdu až dojemná. Stále více mi to připomíná parodii.

zirafa ( 6. června 2010 14:18 )

anasyi, na ten tvůj spodní už nejde reagovat, tak to píšu sem: ZDRASTVUJTE!

anasyi ( 6. června 2010 02:20 )

zirafa,ono hlavne zalezi na tom,jaky mas cas na to,aby si dosedla na misu,to se treba doslova modlis,aby si nekoho zajimaveho pri ceste nepotkala a on se s tebou nechtel dat do hovoru.To je potom pruser.Jinak,pokud curam v nemecku,tak kdyz to neni akutni tak pozdravim guten tag,pani na zachode mi odpovi zdrastvujte.Ve francii vetsinou jdu kakat,tam reknu rychle bonzuuuuuuuur a pani ze zachodu mi odpovi zdrastvujte.No a ve spanelsku uz docuravam,tady zdravim Hola,buenas dia a pani mi odpovi zdrastvujte.

anasyi ( 6. června 2010 02:11 )

noru asi zere,ze nemuze curat vedle reditele.Me by to nevadilo,ja bych klidne i vedle neho kakala.Prece bych si nenechala vyvalit bok,kvuli reditelovi

anasyi ( 6. června 2010 02:09 )

hele nora,a nema ten kamos spis mindrak z toho,ze ho ma malyho?To se prej taky nekdy stava,ze se curani zasekne,jakmile pristane jina klada vedle.Jinak ja se divim tvymu kamaradovi,ma funkci prodavace 8.tisic mesicne,hele a to se fakt nemuze nejak premoct a curat vedle reditele ?

Zobrazit celou diskusi