Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Převážel ruční boxer, teď mu hrozí vězení!

Robin Černý ukazuje část plastové výplně dveří, kterou mu při kontrole údajně vyrvali němečtí policisté
Robin Černý ukazuje část plastové výplně dveří, kterou mu při kontrole údajně vyrvali němečtí policisté  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová - 
23. dubna 2010
05:00

Drsné kontroly německých policistů už řidičům z Česka lezou na nervy! Muži zákona sousední země jsou totiž nejen neoblomní, mnohdy ale svou snahu přehánějí. Dalším z naštvaných řidičů je Robin Černý (29) z Karlových Varů. Neskutečné potíže mu v Německu způsobil boxer, malá osobní zbraň jeho přítelkyně.

„Jeli jsme s přítelkyní na nákupy do německého Waldsassenu. Kousek za hranicemi nás zastavili policisté. Začali nás šacovat a rozebírat auto. Div, že nevyrvali sedačky,“ popisuje průběh kontroly Robin Černý. To ale netušil, že bude ještě hůř.

Své přítelkyni totiž na chebském tržišti koupil na obranu malou ruční zbraň – boxera. „Když ji policisté objevili, bylo zle. Musel jsem si zout boty, svléknout svetr. Pak mi napařili pokutu ve výši 100 eur (2550 korun), což jsem bez problémů zaplatil. Nasedli jsme do auta a odjeli. Bral jsem věc za vyřízenou,“ říká Robin Černý.

Jenže to netušil, že mu za měsíc přijde výzva k zaplacení pokuty mnohem vyšší. „Podle dopisu jsem měl doplatit 2700 eur (68 tisíc korun). V opačném případě jsem měl jít do vězení. Byl jsem z toho v šoku, takové peníze nemám a navíc jsem nic neprovedl,“ dodává rozzlobený řidič.

Výše pokuty se určuje podle toho, kolik kdo vydělává

V Německu je ale převážení podobných zbraní opravdu trestné. „Určující pro výpočet výšky pokuty je také to, kolik kdo vydělává. Pan Černý by měl tedy dodatečně doložit výši svého příjmu,“ řekl Blesku Joachim Schmidt z německé pohraniční policie.

Důkladné kontroly vadí i radním v Chebu. Právě sem si totiž chodí naši občané na německé kontroly nejvíce stěžovat. „Na květen už máme slíbenou schůzku s německou stranou. Budeme s nimi jednat, snad se dohodneme na zmírnění průběhu kontrol,“ řekl místostarosta města Michal Pospíšil.

Co se nesmí v Německu převážet

■ nože s pevnou čepelí delší než 12 cm

■ zábavní pyrotechnika

■ zbraně a munice

■ slzný plyn

■ vystřelovací nože

■ hořlavé a explodující látky

■ drogy

■ literatura obsahující pornografi i

■ peněžní hotovost nad 10 tisíc eur se musí předem nahlásit

clinton ( 23. dubna 2010 22:35 )

Tak s tim pohranicim to bylo tak ze si ho privlastnili Cesi po vyhnani a zabiti Sudetskych Nemcu a ukradeni jejich majetku.KIdyby se muselo vsechno sudetakum vratit tak Cesko je v konkurzu,jeste neco?

clinton ( 23. dubna 2010 20:37 )

Tak par radku socialnimu demokratovi.Ta Vase minulost teda ceska uz byla za toho jednookeho ZIZKY tak robustni ze jste prepadavali pohranici,vrazdili,loupili a to vse byly SPANILE JIZDY.A ted se ty spanile jizdy opakuji,zase kradou Cesi v horach a jeste se tim pysni,jen nevedi ze existuji lide kteri take cesky rozumi.Tahnete k certu my vas tady na zapade nepotrebujeme ale vy potrebujete nas.

clinton ( 23. dubna 2010 20:27 )

Jak se do lesa vola tak se z lesa ozyva.Jak se Cesi chovaji v Nemecku a jinych zapadnich zemich neni treba komentovat.Ale je jednoduche reseni,zustante ve sve kotline a nikdo vas nebude kontrolovat.My vas tady skutecne nepotrebujeme,kradete, urazite a chovate se jako nadlidi,horsi nez nacisti.

drazor ( 23. dubna 2010 15:41 )

Jako by opět znělo ,,HEIL HITLER,,mám takový dojem že už se pomalu šisují na ''Anšlus''aby si zase zabrali pohraničí.Ať už táhnou kam patří,divím se naší policii že se nechová stejně,když je to u nich normální tak by si přece žádný z nich nestěžoval.

hellish ( 23. dubna 2010 15:40 )

Bráchovi rozebrali regulérně celé auto včetně palubní desky. Vypadal prý jako poživatel marihuany. Nic nenašli, tak se sebrali a odjeli. Bratr neměl nářadí na smontování toho, co ti policisti rozmontovali, takže jsme tam museli za ním jet. Tomu už se člověk může jen smát

Zobrazit celou diskusi