Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Záhadné jevy ve Strašicích definitivně objasněny

Autor: zb - 
14. dubna 2010
19:09

Záhadné jevy ve „strašidelném“ domku ve Strašicích na Rokycansku jsou definitivně objasněny.

Loni v říjnu přišla rodina Mračkových s tím, že u nich v domě hoří zásuvky, i když v nich není elektrický proud a také záhadně praskají skla. Policie pak v prosinci uzavřela vyšetřování s tím, že záhadné jevy v domě způsoboval syn majitele domu. Ten se ale přiznal jen k tomu, že zapálil vlhký ručník, rozbil sklo ve stěně a také akvárium.

Firma ČEZ neuvěřila závěrům policie a pátrala dál. Teď přišla s tím, rodinu trápily bludné proudy. „Vypadávání jističů, praskání žárovek i zapalování zásuvek v domu zapříčinila rušivá energie zavlečená až ze železničního koridoru u Rokycan,“ uvedl mluvčí ČEZ pro západní Čechy Martin Sobotka. Pracovník ČVUT Ivan Cimbolinec odhalil, že příčinou záhadných jevů jsou velké motory.

„Po vyloučení pohonů v místní vodárně jsem se dostal až k výstavbě železničního koridoru. Napadlo mi, že zdrojem rušivé energie může být jiskření v motorech starších typů lokomotiv,“ vysvětil Cimbolinec. Pak už šlo jen o nešťastnou souhru náhod a záhadné jevy byly tady.

V místě výstavby koridoru se nachází vodovodní rozvody, které se staly zároveň vlnovodem. Další podmínkou jevů bylo to, že výkopy při výstavbě kanalizace odkryly potrubí a také to, že domek Mračkových má jiný způsob uzemnění než okolní domy.

pepazdp ( 15. dubna 2010 14:37 )

To vysvětlení je stejně praštěný jako ta celá záhada Že vo tom vůbec ještě píšete

Zobrazit celou diskusi