Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pirát z D1: Zavolal vůbec pomoc?

Video se připravuje ...
Autor: Jan Doležal - 
9. dubna 2010
20:12

Bezohledný řidič, který 22. března vytlačil z dálnice D1 nedaleko Mirošovic mazdu, trvá na tom, že bezprostředně po nehodě vytočil na mobilu číslo 112 a zalarmoval záchranku.

Kriminalisté jeho výpověď prověřují. Záchranku totiž podle serveru iDNES.cz volalo víc lidí, kteří se náhodou stali svědky brutálního manévru. Policisté podrobnosti tají.

Záchranáři uvolnili záznam telefonátu jiného svědka, který se ihned po nehodě snažil přivolat pomoc. Zdravotníky podle všeho volalo víc lidí a někteří možná dřív než Luboš L. (40) z Valašského Meziříčí, který havárii drze zavinil.

Policie případ vyšetřuje, pak zveřejní podrobnosti

Na záznamu prvního telefonátu, který záchranka poskytla médiím, není muži rozumět jméno. Zatím není prý ale jasné, jak dlouho po havárii muž záchranku zavolal.

Vyšetřovatelé si údajně vyžádali záznamy všech hovorů. „Probíhá standardní vyšetřování, všechny možné okolnosti bereme v potaz, ale bližší podrobnosti zveřejňovat nebudeme,“ řekl včera Blesku mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Luboš L., kterého kriminalisté stíhají na svobo-dě, podal bezprostředně po výslechu stížnost na postup policie. Posuzovat ji bude krajský státní zástupce.

hd22 ( 13. dubna 2010 16:36 )

přece nemůžou nikomu sebrat papíry, když mu prozatím nic nedokázali. Novináři z toho mají senzaci, ale i z videa je vidět, že za tou vytlačenou řidičkou jede ten údajný viník a za ním jsou nalepené další dvě auta, které ho evidentně chtějí předjet. On jim uhnul vpravo a policie bude muset dokázat, že to vytlačené auto viděl. Řidič tvrdí, že to auto přehlédl. Vy jste nikdo nikdy nic na silnici nepřehlédli ? Proč se sebou necháte všichni novinářema tak manipulovat ?

monjja ( 12. dubna 2010 12:34 )

To jako on podal stížnost na postup policie? A to jakym právem? Možná proto, že ho okamžitě nezavřeli? To bych pochopila, ale proč on si stěžuje na něco? Má držet hubu a já fakt doufám, že tenhle dementní ubožák bude po zásluze a exemplárně potrestán...a dvanáct let na tvrdo je MÁLO za takovou prasárnu, chcípák jeden!!!

gevi ( 10. dubna 2010 20:46 )

Bohužel mám vážné obavy, že ano. Nevím, co on už na policii říkal. Někdo tvrdí, že řekl, že na něho dělali z mazdy posměšné posunky. Pokud je to pravda, tohle by mluvilo proti němu a byla by šance, že bude odsouzen za úmyslý trestný čin. Protože tím by přiznal, že ho vytočili a že se jim chtěl pomstít. Ale pokud bude od začátku tvrdit, že se chtěl zařadit do pruhu a nevšiml si jich, těžko se bude dokazovat úmysl. A domnívám se, že to bude tak na podmínku a nějaké směšné odebrání řidičáku. Jak říkám - zákony jsou na gaunery krátký.

sakra ( 10. dubna 2010 16:46 )

Byl to "zřejmě" zkrat z přepracování atd. apod.

gevi ( 10. dubna 2010 13:53 )

Tohle by prošlo i chudému, jestli vám jde o to, že to byl boháč. U soudu by mu museli prokázat, že šlo o úmysl vytlačit ji z dálnice. A pokud se nepřizná, a u takového gaunera žádné přiznání nepřichází v úvahu, tak věc dopadne jako normální silniční přestupek ve smyslu, že se chtěl zařadit do zpět pruhu a přehlédl mazdu vedle sebe. Bohužel zákony, a nejen u nás, nahrávají grázlům.

Zobrazit celou diskusi