Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kauza Berka: 7 z 9 odsouzených se hned odvolalo!

Konkurzní soudce Jiří Berka před soudem
Konkurzní soudce Jiří Berka před soudem  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK fr - 
8. dubna 2010
05:00

Obhájci sedmi z devíti odsouzených v kauze podezřelých konkurzů kolem ústeckého soudce Jiřího Berky se ve středu na místě odvolali proti rozsudku táborského krajského soudu.

Odvolání bude řešit Vrchní soud v Olomouci.

V kauze, která patří k nejobsáhlejším v českém soudnictví, bylo obžalováno dvanáct lidí. Devět lidí bylo odsouzeno. Padly tresty od 6,5 do devíti let. Tři byli soudem zproštěni obžaloby. Soudce sice vynesl rozsudky už v úterý dopoledne, ale odpoledne pokračoval čtením odůvodnění. Vzhledem k jeho rozsahu jednání přerušil a čtení dokončil až včera.

Deseti firmám, které Berka na základě údajně zfalšovaných dokumentů poslal do konkurzu, podle obžaloby odsouzení způsobili škodu 264 milionů a dalších 202 milionů korun se z firem skupina pokusila odčerpat.

Berka vyhlašoval konkurzy na vybrané společnosti, aniž by měl dostatečné podklady, že jsou skutečně v úpadku.

georg-stuttgart ( 8. dubna 2010 12:03 )

staci si jen umnet poradit pan Berka a spol, to je jen ukazka jak to v ceskem pravnim state chodi, kdo nemaze ten nejede, chces spravedlnos, tak zaplat, v ceskem soudnictvi se da koupyt cokoliv, cokoliv ma co spolecneho s pravnim radem ceske republiky, rika se tomu odborne (KORUPCE), bylo za doby totality a od te doby se nic nezmnenilo, je to jen urednicka mafije, statnich zamnestnancu v ceske republice, smutne na tom je to, ze radovi opcan s tim nic nezmuze,a bude to pokracovat satale a vsude ve statnim aparate,

peta111 ( 8. dubna 2010 11:30 )

Jurenka pracuje u PROLUXU, létá si každou chvíli do USA za Jasanským(šéf Proluxu co utekl do Miami), asi si tam chystá pobyt než ho v Čechách odsoudí. Jezdí si v Mercedesu, má vilu nad Janovem, ale jinak je úplně chudý a nic nemá. Vše převedeno na rodinu Atd. My jsme, ale blbej národ a oni se tomu smějí a odvolávají se aby nakradli a nahrabali ještě více.

587587 ( 8. dubna 2010 11:25 )

že se odvolá i státní zástupce a naopak jim ještě nějaký rok přibude!

smrk ( 8. dubna 2010 10:50 )

Nějak mě napadá, že nelíp to dělají v Číně - prásk a je vymalováno !!!!!!!

smrk ( 8. dubna 2010 10:42 )

tady je vidět jakej dobytek nám vládne

Zobrazit celou diskusi