Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přeřiďte si hodinky! V noci se mění čas

Nezapomeňte si v neděli přeřídit hodinky
Nezapomeňte si v neděli přeřídit hodinky  (Autor: SITA)
Autor: hoř - 
27. března 2010
11:23

O víkendu si pospíme o hodinku méně, protože v neděli ve dvě ráno se ručičky hodin posunou o hodinku dopředu. Přecházíme totiž na letní čas.

A tak jestli pracujete v obchodě, který má otevřeno nonstop, uběhne vám pracovní doba rychleji.

Každopádně si ale nezapomeňte přeřídit hodinky, abyste v neděli nepřišli na rande nebo do práce o hodinu pozdě.

Jak to ale vypadá s nočními vlaky? Budou mít hodinové zpoždění? „Díky pravidelným intervalům naprosté většině nočních linek se pro cestující nic nemění,“ řekl Blesku Filip Drápl z Ropidu. Pokud se ale v době změny chystáte cestovat, raději přesto počítejte se zpožděním.

Co na změnu času říkají meteorologové? „Možná by někoho mohlo napadnout, že kvůli změně času na letní budeme od neděle vstávat opět do nižších teplot. Rozdíl je ale minimální a pohybuje se v desetinách stupně,“ popsala Dagmar Honsová z Meteopressu.

V neděli ve dvě ráno se ručičky hodin posunou o hodinku dopředu. V neděli ve dvě ráno se ručičky hodin posunou o hodinku dopředu. | Nový Čas

znojmacka ( 28. března 2010 14:45 )

e.44, tak to tě lituju, měsíc je dost, mě stačí ten tejden.. Jinak i když je třeba Státní svátek ve všední den, tak mám zas přehozený dny.. ale ty svátky bych samozřejmě zachovala Ale tohle je jenom ke škodě a komu to nevadí, tomu to zas ani nic dobrýho nepřinese.. Nesmysl, jak psal gogo.

znojmacka ( 28. března 2010 14:42 )

To se máš, mandate.. Ale v zájmu těch, kterým to vadí a v nezájmu těch, kterým je to jedno a nemá to na ně vliv, jako na tebe, by se s tím mohlo něco udělat.. Nám ostatním by to pomohlo a vám pohodářům by to bylo jedno..

gogo ( 28. března 2010 11:57 )

Již za Rakouska uherska a i za Hitlera v Německu se dělaly pokusy se změnou času, ale ty nebyly škodlivé, protože byly prováděny obráceně, tj. byla změna zimního času. V zimě byl čas posunut tak, že se vstávalo o hodinu později... Což bylo příjemnější, protože se vstávalo méně do tmy a večer bylo o hodinu déle světlo ... Ale ten dnešní nesmysl ... škoda slov ...

gogo ( 27. března 2010 22:25 )

Až Ti bude šedesát, budeš mít na danné téma jiný názor.... O tom jsem přesvědčen... Pokud budeš muset v tomto věku vstávat ve čtyři...

e.44 ( 27. března 2010 18:56 )

To jseš šťastnej člověk.

Zobrazit celou diskusi