Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

eBay zahájil ostrý provoz v češtině

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, val - 
25. března 2010
17:52

Konec jazykových bariér. Společnost eBay ve čtvrtek zahájila ostrý provoz služby eBay international Market (eIM) v češtině. Čeští uživatelé tak mohou nakupovat zboží přes internet od zahraničních prodejců.

Služba byla uvedena do zkušebního provozu již v říjnu minulého roku a postupně ji firma doplňovala a vylepšovala. K nákupům tak lze využívat napříkald  platební služby PayPal.

Češi nejvíce nakupují zboží přes tržiště eBay v Německu, USA a Velké Británii.Nejoblíbenějším sortimentem jsou náramkové hodinky, dámská obuv a příslušenství k mobilním telefonům.

Stránky www.ebay.cz jsou celé přeložené do češtiny, přesto stále neumožňují Čechům své zboží na aukcích prodávat.

Služba byla uvedena do zkušebního provozu již v říjnu minulého roku a postupně ji firma doplňovala a vylepšovala. Během půlročního testování vzrostl celkový objem položek zakoupených českými spotřebiteli od prodávajících ze zámoří o 50 procent. Počet registrovaných uživatelů z České republiky vzrostl o téměř 60 procent.


Co je eBay?

eBay představuje rozšířenou a plně lokalizovanou mezinárodní nákupní službu. eBay je s počtem více než 90 milionů aktivních uživatelů z celého světa největším internetovým obchodním portálem na světě. Vznikla v roce 1995.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi