Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Muži (43) zničili zahradu před očima

Jaroslav Vojta při pohledu na spoušť zatíná vztekem ruce, jeho otec stromy oplakal
Jaroslav Vojta při pohledu na spoušť zatíná vztekem ruce, jeho otec stromy oplakal  (Autor: Jaroslav Vojta)
Autor: Vlaďka Hradská - 
15. března 2010
21:06

Mýtinu místo lesíka našel na svém pozemku Jaroslav Vojta (43). Toho na kontrolu zahrady vylákal podezřelý zvuk pily. Než došel na místo, dva muži tam stihli porazit 36 stromů starých 35 let. Nezvaní dřevorubci utekli ještě před příjezdem policie.

„Můj otec (81) plakal, když tu spoušť viděl. Naše rodina vlastnila zahradu od roku 1901. Už před léty jsme o část přišli, když pozemek rozdělil budovaný obchvat Tábora. A teď nás postihlo tohle,“ rozčiloval se Jaroslav Vojta při pohledu na poraženou třešeň chrupku, staročeskou švestku a jedlou jeřabinu.

Stromy měly pro pana Vojtu velkou cenu

Ovocné stromy stejně jako olše, smrky, duby a modříny ještě v dětském věku vlastnoručně vysázel.„Ti lumpové mluvili polsky. Ještě nám stihli říct, že jim to nařídil šéf a pro dřevo si měl někdo druhý den přijet. Pak utekli,“ dodal Vojta.

Policie celou věc prošetřuje jako přestupek. „Hodnota dřevní hmoty, která na místě zůstala, byla odhadnuta na 3 tisíce. Až vyslechneme svědky a získáme vyjádření odborníka o škodě, rozhodneme, co dál.

Je možné, že to překvalifikujeme na trestný čin,“ řekl táborský policejním mluvčí Jaroslav Doubek.

sakra ( 16. března 2010 11:42 )

3.000,- Kč? Důsledek našich přibl..blých politiků a neschopných soudců. Policie pracuje dle mantinelů, které ti pi..to.mci "nahoře" nastavují!!!

bersimalinecka ( 16. března 2010 07:06 )

Pro anelam(nejde reagovat)i to mě napadlo a tomu hajzlíkovi přeju aby došlo na to,že mu levně dodávaný el,pr do sítě budou zpět prodávat pěkně mastně!!!!!!A ty stromy tam byly dřív než tahle opičárna tak tam není co řešit.Pachatel má moc dobře spočítané že cena kterou zaplatí za ty stromy je proti výdělku skoro nulová.Ale už jen to že vstoupil na cizí pozemek by se mu mělo pořádně podražit třeba jako výstraha pro ostatní kteří by se chtěli chovat podobně!!!!!!!!!

anelam ( 16. března 2010 06:30 )

No je to sprosťárna ale v pozadí na fotce????Nestaví tam náhodou solární elektrárnu????To by vše vysvětlovalo-kvůli sluníčku a majitel třeba nechtěl prodat!!!!Takže mu to aspoň vykáceli a přijde jim to zadara

torro ( 16. března 2010 05:52 )

co predvedla policie /3000/ to mi ROZUM NEBERE ale jsme v cesku jako prestupek smeteno pod stul/vyreseno/ TAK PROSIM DALSI

anka ( 16. března 2010 00:55 )

souhlasim holky.....to musi poradne......no vzdyt vy vite co.....Taky nechapu....proc by to zlodej delal.......jestli ukradne za 3000 dreva.....a jeste musi zaplatit praci tem co ty stromy srazi, nalozi, vylozi, otesaji......to my nedava vubec smysl....

Zobrazit celou diskusi