Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivé víkendové počasí: Pozor na sněhové jazyky

Sněhová situace v Praze
Sněhová situace v Praze  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, ama - 
14. března 2010
09:24

Meteorologové už od poloviny týdne varovali před mrazivým víkendovým počasím. A předpověď se opravdu potvrdila.

Na východě Čech se tvoří sněhové jazyky a uzavřeny tři menší cesty.  Na Vysočině fouká nárazový vítr, místy se tvoří sněhové jazyky. Ve středních Čechách prší, silnice mohly někde namrznout.

Kvůli tvorbě sněhových jazyků jsou nesjízdné tři cesty na Orlickoústecku. Silničáři na severu republiky a zejména v horských oblastech varují hlavně před silným větrem. Řidiči by měli být velmi opatrní.

Jazyky se tvoří i na dalších místech hradeckého a Pardubického kraje. Na jihu Čech se dnes po ránu někde tvoří ledovka nebo vlivem nárazového větru sněhové jazyky.

Dopravu na Valašsku komplikují sněhové přeháňky i slabý vítr, dohlednost je vlivem srážek snížena. Sněží i v Olomouckém kraji, kde jsou silnice sjízdné jen s opatrností.

Po víkendu by se ale mělo začít oteplovat. Nicméně i v posledním březnovém týdnu může přijít sněžení, a to zejména na horách. S koncem měsíce však přijde obrat, takže o Velikonocích, které letos připadají na začátek dubna, by mohly sahat teploty k deseti stupňům Celsia, jak uvedl server ct24.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi