Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zranil Topolánka a teď... Hajlovali mu nad rakví!

Autor: red - 
13. března 2010
05:00

Stovka holých lebek se v pátek za zvuků Krylovy písně rozloučila s mužem, který kamenem zranil Mirka Topolánka. Někteří dokonce neváhali zvednout pravici k nacistickému pozdravu!

Martin Kupr (†33), mluvčí čtyřčlenné skupiny, která loni v létě zaútočila kameny na šéfa ODS Mirka Topolánka a zranila ho, v 90. letech patřil k aktivním pražským neonacistům a svou vizáží i nadále skina připomínal. Mnoho holých lebek se zúčastnilo i jeho pátečním pohřbu ve strašnickém krematoriu a některé z nich nad Kuprovou rakví začaly dokonce hajlovat!

V pátek v pravé poledne se ve strašnickém krematoriu na Kuprově pohřbu sešlo asi 200 lidí, mezi nimi i lídr zrušené Dělnické strany Tomáš Vandas. Během obřadu zazněly písně od Karla Kryla nebo Petra Spáleného, smuteční řeč ale nezazněla.

Kupr byl jedním ze členů ze čtyřčlenné skupiny, která 21. srpna 2009 na koupališti v Hustopečích kameny a vejci zaútočila na předsedu ODS Mirka Topolánka. Spekulovalo se o tom, že byl tento incident proveden na politickou objednávku, informace se však nepotvrdila.

Třiatřicetiletý muž spáchal sebevraždu před týdnem, v noci na pátek nebo v pátek dopoledne. To, jestli jeho dobrovolná smrt souvisí s jeho neonacistickými aktivitami, není známo. Motivy jeho činu zůstávají neobjasněny.

Vážení čtenáři, diskuze pod článkem byla na žádost rodiny Martina Kupra zrušena. Děkujeme za pochopení.