Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kdo podvádí na letišti? Realitka převlečená za taxislužbu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: SAN - 
25. února 2010
20:42

Kdo to vlastně okupuje ruzyňské letiště a vozí turisty za nehorázné sumy?! Jsou to především taxikáři pracující pro AAA Taxi s.r.o.! Je to úplně obyčejná realitka, která začala taxikařit. Naprosto legálně!

Problém ale není v tom, jak podnikatelé Pavel Jelínek a Karel Kyzlink firmu AAA Taxi založili. Problém je spíš to, že se jmenuje skoro stejně jako oficiální taxislužba letiště AAA Radiotaxi, což turisty mate. Na krku takzvaných naháněčů totiž při příletu vidí žlutou cedulku s nápisem AAA, takže si pak sednou do předraženého taxíku.

Zákazníky k ničemu nenutíme, je to jejich vlastní vůle

Jenže AAA Taxi stojí na parkovištích pro veřejnost a letiště s tím nemůže nic dělat. „Turisty nenutíme, aby si sedli do našich vozů, je to jejich vlastní vůle,“ řekl Blesku Jelínek. Možná nenutí, jenže je tam naženou, oberou naúčtováním nehorázné sumy, a ještě se tváří, že je všechno v pořádku…

Proč nechce firma přistoupit na vyhláškou stanovených 28 korun? „Osmadvacet korun nepokryje ani náklady na provoz vozu, a to musí z těchto peněz řidič živit ještě rodinu,“ rozhořčil se Jelínek.

Proč je taxislužba vlastně převlečená realitka? „Vyřízení licencí na taxislužbu a zapsání do rejstříku trvá poměrně dlouho, takže fi rmy založí svůj podnik s předmětem činnosti pronajímání prostor a pak jen přidají taxikaření. Je to legální,“ vysvětlil Blesku právník František Mészáros.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jirka.k. ( 26. února 2010 04:04 )

V médiích se objevují reportáže o nepoctivých taxikářích a národ už si dělá obrázek. Co taxikář,to zloděj! Proč nikdo nepřizná,že se jedná pouze o tři lukrativní místa v republice? Letiště Praha,Staroměstské a Václavské náměstí? Že by pouhé vytržení z kontextu? Možná. Jasně,kdo přijde na štafl a vezme si taxi,tak nemůže počítat s tím,že pojede za 20 Kč na km, ale že bude platit možná i víc,než těch 28 Kč. Proč? Odpověď je jednoduchá.Zeptejte se na Magistrátu,proč jsou stání pro taxislužby tak předražená? Proč nikdo neřekne,že poplatky Magistrátu za taxi stání jsou protizákonné ve smyslu nekalé soutěže? Proč jsou zpoplatněné? Píše se o tom,že taxikáři účtují vyšší ceny,než je povoleno. Co je to za nesmysl? Každý racionálně uvažující člověk přece nevyužije služeb,které jsou pro něj drahé. Půjdete se se stovkou v kapse najíst do Hiltonu? Asi těžko.Dejte si polévku v bistru na nádraží a nestěžujte si. Magistrát nařídí od stolu,že tady,tady a tady budou taxikáři platit za stání velké peníze. Proč? Ať si tam jezdí kdo chce... Diví se pak někdo,že si ti taxikáři účtují vyšší sazby, když musí nejdřív nakrmit Magistrát,pak auto a pak i sebe? Kdyby takhle nařídili úředníčci třeba pekařům,že musí platit za to,kde mají svou pekárnu,tak by tam byly rohlíky třeba za pět korun. Ale nikdo vás nenutí,aby jste si je kupovali. Nenadávejte pekařům,stěžujte si tam,kde je třeba...

anka ( 26. února 2010 01:41 )

omyl gogo....je treba zacit cistit rybnik!

bobf ( 25. února 2010 22:40 )

souhlas...dá se to řešit takto elegantně...ale museli by vymyslet, kde najít místa, která jsou viditelná pro turisty a zároveň nekolidují s reklamou, která letišti vydělává...... A máme tu rozpor se slovy a s činy. Tenhle návrh by nákladově nestál moc, ale vadil by asi letišti - potažmo inzerentům - v pronajímání reklam.

beda888 ( 25. února 2010 22:40 )

A myslíš, že je tady VŮLE, aby to takhle jednoduše šlo?Vypadá to, že dostává někdo "malou domů" z řad ČSA. Taxikáři jsou jak zimnice, byli tady od vzniku automobilů. přes 1. republiku, komanče a i nynější kapitalismus. Věřím, že tady budou a za 1000let.A co zkusit americký model? Jeden typ auta a stejné barvy.

Slavek ( 25. února 2010 22:22 )

Asi proto, ze je taxiku moc a pak nekde trcej a cekaj 3h na rybu. Kamarad jezdi za 22kc, jeste z toho zvlada platit druheho ridice (aby auto nestalo). A nema potrebu okradat a docela si libuje jak si zije. Takze kdo tady lze? A proc nekteri poctivi taxikari dokazou jezdit za magistratem narizenou cenu? Co se nam snazi kdo namluvit? Doporucuji vsem kdo chtej taxi, zasadne objednavat pres dispecink.

Zobrazit celou diskusi