Košt pálenek: Kořalky i z pomeranče, bezu a jehličí!
Téměř 1400 vzorků různých ovocných pálenek mohli o víkendu ochutnat všichni, kdo přišli v Bukovanech na Hodonínsku na třináctý tradiční Košt slovácké slivovice a jiných destilátů.
Z tradičních švestek, trnek, durancií a karlátek se vybíralo mezi šesti stovkami vzorků slivovice. Ale nechyběly ani hodně zajímavé kořalky třeba z pomerančů, banánů, jehličí, feferonek či malin.
Tři atraktivní vzorky zhodnotil pro Blesk.cz jeden z 88 degustátorů, kteří bodovali pálenky pro košt. Podle školní stupnice dal Pavel Hlavinka (36) jedničku jemné pálence z květů bezu, dvojkou oznámkoval destilát vyrobený z pomerančů a čtyřku napálil příliš voňavé kořalce z jehličí.
a kur*vy,to by nám šlo.