Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sazka se topí v dluzích, ale...Hušák má palác!

Sídlo Aleše Hušáka na Menorce
 (Autor: David Koubek - zpravy.rozhlas.cz)
Autor: pes - 
14. ledna 2010
14:51

Vyhrál Jackpot? Šéf Sazky Aleš Husák (52) utrácí jako arabský šejk. Na španělském ostrově Menorca si totiž koupil luxusní sídlo za 60 milionů korun. Přitom se podnik potácí ve stamilionových ztrátách.

Odhalil to Radiožurnál, který poukázal na to, že Sazka bojuje s velkými dluhy kvůli stavbě O2 arény a ani akcionáři společnosti nevědí, kolik vedení vlastně bere. Málo to rozhodně nebude a to přes to, že Sazka dluží jen za loňský rok stovky milionů korun sportovním svazům a sdružením.

Šéf Sazky má přitom velký majetek. Rozsáhlou usedlost koupil na Baleárském ostrově v roce 2003 a postupně k němu doplňoval pozemky, které mají rozlohu přibližně 80 hektarů dohromady za 60 milionů korun. Radiožurnál má informace přímo z katastru nemovitostí v Ciutadelle de Menorca, a podle nich Hušák kromě šedesáti milionů, vynaložil nemalou šástku i na zvelebení své nemovitosti včetně vyasfaltování příjezdové cesty. „Cena této vily s tak rozsáhlým pozemkem a v tak atraktivní lokalitě  se pohybuje okolo 150 milionů korun,“ odhadl cenu odborník na reality.

Tady výčet nemovistostí a majetku šéfa Sazky zdaleka nekončí. Kromě vily ve Španělksu vlastí nemovitost v Černošicích u Prahy, pozemek u Turnova a patří mu i zhruba třetinový podíl v hotelu Expo na pražském Výstavišti. A kde na to Hušák bere? Šéf Sazky své příjmy a roční odměny úzkostlivě tají. Podle našich informací se jeho roční plat pohybuje okolo 12 milionů korun, plus miliony v odměnách.

Sídlo Aleše Hušáka na Menorce Sídlo Aleše Hušáka na Menorce | David Koubek - zpravy.rozhlas.cz

hihihi ( 16. ledna 2010 17:54 )

Hušáku - do pr*dele!

gogo ( 15. ledna 2010 06:57 )

Sazka se netopí v dluzích ! Je rozkrádaná na stejnem principu jako ČEZ, ČD a další naše státní černé díry ! Je to již totální výsměch občanům tohoto státu !

25122009 ( 14. ledna 2010 20:39 )

tím háčkem navíc chtěli asi říct, že to má "háček" - nebo že to on má na háku?

qwerty ( 14. ledna 2010 18:21 )

Nechci Vám kazit radost, ale tenhle pán je víc oranžovej (jen s několika modrými pruhy).

qwerty ( 14. ledna 2010 18:18 )

To už tu taky bylo, brzy bude výročí. Kupředu, levá... Pryč s tyrany a zrádci všemi... Jenom mi, prosím, vysvětlete, kdo by podle Vás tento stát po onom vypráskání měl dovést ke světlým zítřkům. Jestli takové lidi znáte a zaručíte mi, že si po pěti letech "u válu" nezačnou nakupovat byty na Floridě, jdu do toho s Vámi.

Zobrazit celou diskusi