Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký přehled: Co všechno se změní - nižší mateřská i nemocenská!

Stát si musí v příštích letech utáhnout opasek a s ním i my všichni.
Stát si musí v příštích letech utáhnout opasek a s ním i my všichni.  (Autor: scom)
Autor: jip, vyr, mia - 
4. ledna 2010
13:00

Všechny změny, které pro letošek nachystala vláda, jsou ve znamení úspor. Hledat někoho, kdo si polepší, by bylo jako hledat jehlu v kupce sena. Stát si musí utáhnout opasek a s ním i my všichni.

Zaplatíte víc za alkohol, cigarety a benzin. Méně dostanete při nemocenské, mateřské… Důchodci nemohou počítat s valorizací stávajících důchodů.

Nezaměstnaným se oproti původním slibům nárok na podporu ani neprodlouží, ani nezvýší. Bydlení vyjde dráž, jezdit na dálnici budete za víc a telefonovat taky. To je jen krátký výčet novinek, které pro nás nový rok přichystal.

Blesk nabízí kompletní přehled novinek, které začaly platit s 1. lednem.

Pro podrobný přehled všech nejdůležitějších změn, klikněte na jednotlivé kategorie níže >>>

Novinky pro rok 2010
Novinky pro rok 2010
Novinky pro rok 2010
Novinky pro rok 2010

sakra ( 5. ledna 2010 08:38 )

Přeci jenom pro nás něco posranci s vládou udělali např.: - můžeme jezdit bez řidičáků (tedy ti "neslušní"). Když nás jednou za roky náhodou chytí, zaplatíme přestupek - není trestné vyrábět cigarety - vietnamci děkují - krást můžeme opakovaně - bacha pouze na výši škody atd. atd. O tom se nám před "sametem" ani nezdálo.

carodejnice398leta ( 4. ledna 2010 20:15 )

...spolu se dvema malymi detmi...je to tfujtajksl od statu a vlády,uz do ted....a po "uprave"..?umite si nekdo predstavit prezit s 2880korunami na mesic na dospeleho jak pisi plus sestnastset na dite??to prece neni zadne minimum ale utopie zit s temito penezi-a nekdo opravdu,ne vlastni vinou ,nema na vyber,a chce s detmi zit,kdyz uz je ma ne sotva přežít tak tak,ne vzdy dá ditěti lasku a péči JEN zajisteny rodic,i jini mohou byt dobři rodiče/máma/Jeto hnus ,ze hlavne tem-a maminkam v nouzi stat haze nejvic klacků pod nohy...

neslevap ( 4. ledna 2010 13:45 )

Drobek vypustil oranžový bobek.

siroky11 ( 4. ledna 2010 13:33 )

tak kamaráde, o tomto raději ani nemluv. Nebo až si ten tvůj příspěvek přečte nějaký hlupák - v parlamentu jich je dost, tak to předloží k hlasování. To samé, jako "náhubkový zákon"! Ti všiváci už nevědí, kde by nás oškubali!

drobek ( 4. ledna 2010 08:30 )

modré straky rozkradly rozpočet ,nikomu se nic nestane,v Banánistánu obvyklá praxe.Zaplatí to daňový poplatník.Napadá mne zdanit kyslík,paušálně ,podle váhy dýchajicího.

Zobrazit celou diskusi